fbpx

SCENOGRAFI

Sommerhøjskole 2021

Scenografi sommerhøjskole johan borups højskole
Foto: Malthe Ivarsson

byen lever

Scenografi er et af linjefagene på sommerhøjskolen ‘Byen Lever’ – igen i år kan du opleve eller genopleve højskolelivet midt i København fra 28. juni til 4. Juli 2021. Byen Lever er en uge med fordybelse og fællesskab, der på mange måder minder om et almindeligt højskoleår komprimeret ned til én intens uge. På Byen Lever er der fem linjefag at vælge i mellem, de fylder mest i skemaet, men der er også fælles aktiviteter, koncerter, workshops, sol på tagterrassen, dyp i kanalen og ture ud i København osv. Du skal have en cykel for at kunne deltage på sommerhøjskolen.

Scenografi valgfag Johan Borups

linjefaget: scenografi

På Scenografi arbejder vi kunstnerisk med det visuelle udtryk og undersøger hvad der sker når man vender op og ned på de kendte omgivelser og normer. Vi arbejder i vidt forskellige materialer og gennem forskellige temaer, men med et fælles afsæt i at scenografien skal skabe uventede følelser, og rykker i sindet hos beskueren.

Vi skal arbejde udenfor og indenfor. Op er ned. Faget spiller på visuelle udtryk der skaber uventede følelser og rykker i sindet. Nogle gange er det en simpel ting, som en stor rød bold i lokalet, der får folk til at stille spørgsmålet hvorfor, og giver anledning til at undersøge hvorfor den er der og undre sig over hvad hvis der var 2 eller 10.

Du skal tænke faget som en lille motivator der får sindet til at udforske de kendte normer og hvad der ville ske hvis man vendte op og ned på dem. Vi leger med muligheder for at få folk til at stille spørgsmål.

Underviser er Jan Bachmann som underviser på Johan Borups Højskole til dagligt og ved siden af arbejder som selvstændig indenfor reklame og mediebranchen i bureauet SHFT.

"Faget spiller på visuelle udtryk der skaber uventede følelser og rykker i sindet."
Scenografi valgfag Johan Borups

praktisk info

Som udgangspunkt sover deltagerne hjemme, ligesom man gør når man går på et almindeligt højskoleår. Men der vil i denne uge være en unik mulighed for at tilkøbe overnatning i fælles sovesal på højskolen, dette foregår efter først-til-mølle-princippet, kontakt kursuslederne eller kontoret og hør nærmere. Hvis du ikke har et sted at bo i Købehavn og gerne vil have eget værelse kan du overnatte billigt på Danhostel Copenhagen City, som ligger 200 m. fra højskolen, du finder info om Danhostel her.

Skolen er åben fra tidlig morgen til sen aften, og vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Når du har tilmeldt dig her på siden, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode,  som du betaler gennem din netbank.

Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.

Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring.

Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

OBS! Det er vores klare forventning, at sommerhøjskolen gennemføres. Skulle det alligevel vise sig, at vi må aflyse, betaler vi naturligvis hele kursusprisen tilbage.

TILMELDING OG PRIS

Prisen for ugen er 3.800,- og 1.800,- for tidligere Johan Borups elever på lange hold. Er du studerende kan du få 500,- i rabat.  Vil du vide mere, så kontakt kursuslederne Katrine Muff og Julie Sass på mail borups@borups.dk eller ring til kontoret på 33123445.

Tilmelding

Højskolesangbogen Johan Borups Højskole
Det Levende Bord - Valgfag