fbpx

Tidligere elev:

“Højskolen var storslået og udfordrende”

Nyhed posted 23.05.2019

Nu går eleverne på Johan Borups Højskole ind i de sidste uger af deres højskole-ophold. Det er tid til at afslutte arbejdet på de forskellige linjer og producere et afgangsprojekt. Én af dem, der tidligere har gjort det, er Simon Ørskov, hvis dokumentarfilm, ’Morfar’, lige nu kan ses på Ekkofilm.

 

Af Simon Kratholm Ankjærgaard

 

Eleverne på de seks linjer på Johan Borups Højskole har efterhånden kun en lille måned tilbage af deres højskoleophold. De sidste uger skal bruges på at færdiggøre deres afgangsprojekter – og hvis du holder øje med vores Facebookside, kan du snart se, hvornår de forskellige projekter præsenteres for offentligheden.

En tidligere elev, Simon Ørskov, har taget sit afgangsprojekt videre. Hans dokumentarfilm om sin morfar kan ses på Ekkofilm, hvor den får fine anmeldelser og karakterer. Han tilskriver sit højskoleophold en stor del af kreditten.

”Johan Borups Højskole blev for mig et storslået hjem, hvor jeg blev udfordret på min kreativitet og en masse professionalisme,” fortæller han. På det personlige plan var højskoleopholdet i den grad med at bygge ham op og samle ham – og holder ham fokuseret.

Filmen hedder slet og ret ’Morfar’ og handler ifølge Simon Ørskov en mand fra en ”egn, hvor kaffen er sort og skoene lavet af træ”.

”Jeg ville gerne skabe et vidnesbyrd om min 85-årige morfar – og fortæller om, hvor herlig Thy er. Vi møder denne forhenværende landmand, der har fået fornyet sit kørekort og trods sin høje alder kører rundt i Thys store vidder”.

Du kan se den 13 minutter lange film her.