fbpx
sommer med msf og johan borups

Sommerhøjskole

Nagieb Khaja og Francois Zimeray kigger forbi

 

Nyhed posted 04.12.2018

Til sommer vender vi de helt store globale problemstillinger, når Johan Borups Højskole og Læger uden Grænser igen holder sommerhøjskole.

Både François Zimeray, Frankrigs tidligere ambassadør i Danmark og Nagieb Khaja, krigskorrespondent og forfatter lægger vejen forbi sommerhøjskolen sammen med en lang række andre kendte – og endnu ikke så kendte – navne. Det finder sted på og omkring Johan Borups Højskole 24.-30. juni 2019.

Nagieb Khaja er lige nu aktuel som tilrettelægger på DR-programmet ‘Rig på Religion’, og sidste år udgav han den anmelderroste bog ‘Du må ikke græde for så mister du blod’ om krigen i Syrien. Han har flere gange rapporteret til DR, BBC og Al Jazeera fra områder i bl.a. Syrien, Afghanistan og Palæstina, hvor de færreste journalister tør sætte deres ben.

François Zimeray var indtil august i år Frankrigs ambassadør i Danmark og har inden det rejst rundt i verdens krigszoner som Frankrigs ambassadør for menneskerettigheder. Zimeray arbejder nu som advokat med speciale i menneske og er flyttet tilbage til sit hjemland, men kommer til København for at besøge sommerhøjskolen.

Sommerhøjskolen kredser om temaer som krig og konflikt, sygdom og slangebid, men kommer især også til at handle om, hvordan du selv kan bidrage til at gøre verden til et bedre sted.

Udover François Zimeray og Nagieb Khaja kan du i løbet af ugen møde flere af Læger uden Grænsers tidligere udsendte sygeplejersker, læger og kulturtolke og derudover politikere, fageksperter og ildsjæle. Du får værktøjer til at blive en bedre debattør, frivillig og aktivist, og så får du et unikt indblik i Læger uden Grænsers arbejde rundt omkring i verden.

Du behøver ingen særlig baggrund i lægevidenskab eller noget særligt kendskab til nødhjælpsarbejde for at deltage i sommerhøjskolen – tværtimod. De eneste krav, vi stiller, er interesse og engangement.

Foreløbigt offentliggjorte navne: Direktør for Læger uden Grænser Jesper Brix, tidligere udsendt og international HR-chef i Læger uden Grænser Merete Engell, forfatter og debatredaktør på Politiken Tarek Omar, medstifter af Venligboerne og forfatter Mads Nygaard.

Hold øje med hjemmesiden og Facebook, hvor vi løbende opdaterer om, hvad der kommer til at ske på sommerhøjskolen. Det er også her, du melder dig til og finder praktisk information.

Nagieb Khaja sommer Johan Borups
Zimeray nyhed Johan Borups MSF