fbpx

lucia odoom ny folkeprofessor

“at lytte, at fejle, at følge sit hjerte”

Nyhed posted 30.04.2019

Den kendte podcastvært, musikkritiker og autodidakte kulturjournalist Lucia Odoom er ny folkeprofessor ved Johan Borups Højskole.

Hun følger efter Adam Holm, som var den første på posten, og Anne Lise Marstrand-Jørgensen som var den anden.

Der er tale om et honorært, 1-årigt professorat på linje med universiteternes adjungerede professorer.

”Vi er lykkelige over, at så spændende, fordomsfri og kvalificeret en kender af unge menneskers kultur og musik nu får sin faste gang på Johan Borups Højskole”, siger forstander Bjørn Bredal.

Lucia Odoom udtaler: ”Jeg har selv gået på højskole i en periode af min ungdom, hvor jeg absolut ingen tanker havde om, hvad jeg skulle med min fremtid. Jeg fik lov til at skrive, brænde mad på i gastronomi, se og diskutere filmiske værker, lytte til musik, fremkalde billeder nede i mørkekammeret og bare summe formålsløst rundt i tomrummet mellem skolebænken og den myndige tilværelse hjemmefra. Nogle af de bedste minder jeg har fra højskolen er de ting andre elever lærte mig om musik og poesi og følelser. Jeg glæder mig til at give Johan Borups Højskoles elever mulighed for at forlæse for hinanden sammen med mig, og lære dem at læne sig op ad hinanden, at videns- og erfaringsdele sammen og ikke være bange for at tabe ansigt og prøve alle mulige ansigtsgrimasser af.”

Johan Borups Højskole ved Frederiksholms Kanal i København har oprettet professoratet med det formål at bringe videnskabelig, kunstnerisk og politisk elitekultur i kontakt med den brede folkekultur og oplysning.

Lucia Odoom tiltrådte ved højskolens generalforsamling i går, 29. april 2019. Hun holder i efteråret 2019 tre folkelige forelæsninger: ”Om at lytte”, ”Om at fejle” og ”Om at følge sit hjerte”.

Forelæsningerne er åbne for alle.