fbpx

Morgensang og debat

JOHAN BORUPS HØJSKOLE OG VALGET

Nyhed posted 20.05.2019

Eleverne på Johan Borups Højskole kommer helt tæt på den igangværende valgkamp – blandt andet med politiske morgensamlinger og højskolesang.

 

Af Simon Kratholm Ankjærgaard

 

Johan Borups Højskole udnytter til fulde sin placering i hjertet af København i den igangværende valgkamp. Vi er helt tæt på Christiansborg og på mange af de øvrige begivenheder, der finder sted, og det kommer vores elever til gode.

I eftermiddag – mandag 20. maj – kl. 16-17.30 åbner Folketingsvalget Live i Politikens telt på Slotsholmen. Det sker med et glas vin og en politisk duel mellem Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og Martin Geertsen (V). Politiken-tegner Roald Als viser og fortæller om sine bedste politiske tegninger, og derudover vil chefredaktør Christian Jensen og politisk redaktør Anders Bæksgaard analysere valgkampen.

Højskoleeleverne fra Johan Borups vil være flittige gæster i netop Politikens telt, hvor hele fem morgensamlinger er henlagt til. Her vil højskolen sammen med Politiken være vært for en omgang politisk morgensang og herefter vil en fremtrædende politiker bliver interviewet på scenen. Det hele finder sted i tidsrummet 8.15-8.50 og er for alle, ikke kun højskoleeleverne.

Programmet ser sådan ud:

Mandag den 27. maj: Ida Auken. Moderator: Per Michael Jespersen

Tirsdag den 28. maj: Mattias Tesfaye. Moderator: Bjørn Bredal

Onsdag den 29. maj: Anders Samuelsen. Moderator: Bjørn Bredal

Mandag den 3. juni: Pia Olsen Dyhr. Moderator: Per Michael Jespersen

Tirsdag den 4. juni: Sophie Løhde. Moderator: Kristian Madsen

Derudover finder der internt på højskolen en masse debatter sted om politik, demokrati og borgerinddragelse. Vi er i øjeblikket i gang med et prøvevalg, hvis resultat foreligger i løbet af denne uge.