fbpx
Mozhdeh Ghasemiyani psykolog flygtninge kvindekamp
Mozhdeh Ghasemiyani

Torsdagstalk

Ære & trauma: Om kvinder på flugt og deres kamp for frigørelse

Torsdag d. 29. aug. kl. 16.00 2019

Lige nu er der millioner af piger, som bliver født og vokser op i flygtningelejr og på flugt. Hvordan ser deres kvindekamp ud? Hvordan forener man drømmen om et selvstændig liv med kampen for at overleve? Hvordan påvirker livet på flugt ens identitet og fremtid. Hvad er forskellen mellem æresrelaterede konflikter og traumavold?

Det er nogle af de spørgsmål, Mozhdeh Ghasemiyani kommer ind på, når hun lægger vejen forbi Johan Borups Højskole til torsdagstalk 29. august.

“Jeg har altid været bange for mænd. I flygtningelejren gik jeg med ble om natten, fordi jeg var bange for at blive voldtaget på vej til toilettet. At blive voldtaget vil betyde at miste min og familiens ære. Det vil tvinge min familie til enten at slå mig ihjel eller slå hånden af mig. Da vi kom til Danmark, var min mand dybt traumatiseret. Vold og kontrol blev en del af min hverdag. Det var ikke religion, det var ikke ære det handlede om. Det var traumavold.” Dette er en udtalelse fra en 30-årig flygtningekvinde.

Mozhdeh Ghasemiyani har arbejdet med flygtninge og integration de sidste 13 år. Hun har bl.a. arbejdet med torturofre i England, været i flygtningelejr i Grækenland og har arbejdet med børnesoldater i Sydsudan. Mozhdeh er selvstændig klinisk psykolog og arbejder også for læger uden grænser.

Billetter købes på Billetto.

Dørene åbner kl. 15.30, mens talken begynder kl. 16.00.

Se også eventet på Facebook.