fbpx

SIMONA ABDALLAH

Frygt, frihed & fællesskab

Tirs. 26. sept. kl. 17.00-18.30 2023
Som helt ung blev Simonas dybe ønske om at spille på tromme begrænset af en kultur, der kun tillader mænd at spille på den traditionelle arabiske darbuka-tromme, som hun havde forelsket sig i. Men hun brød med sin families strenge, traditionelle moralkodeks og i dag hyldes Simona som den første professionelle kvindelige percussionist fra en arabisk baggrund. Hun spiller musik, der får lytterne til at mærke livets puls og ikke mindst lysten til at slippe kontrollen, og har gennem de sidste 20 år turneret i hele verden.
Tirsdag d. 26. september, kan du opleve hende spille på sin darbuka, fortælle sin historie og sætte ild i salen med sit budskab om at tage vare på sit eget liv, når hun holder den første af sine tre ’folkelige forelæsninger’ under overskriften ’Frygt, frihed & fællesskab.
Simona (f. 1979) er dansk-palæstinensisk percussionist, folkeprofessor på Johan Borups Højskole, coach og forfatter til ’Lykkens Brud’ – en fascinerende fortælling om en ung muslimsk kvindes kamp for at leve sit liv, som hun vil. Det er en historie om at have modet til at vælge sin egen vej og følge sit hjerte og sine drømme på trods af familieforventninger, religiøse og kulturelle traditioner og social kontrol. (Bogen kan købes til arrangementet).
Simona følger efter Emil Midé Erichsen, Lucia Odoom, Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Adam Holm i det 1-årige, honorære professorat.
Johan Borups Højskole ved Frederiksholms Kanal i København har oprettet professoratet med det formål at bringe videnskabelig, kunstnerisk og politisk elitekultur i kontakt med den brede folkekultur og oplysning.

FOLKELIG FORELÆSNING

Store sal, kl. 17.00

ENTRÉ

Gratis: tilmelding borups@borups.dk

(der opfordres til at donerer til Johan Borups Sociale Fond, som har til formål at hjælpe unge mennesker med at komme på højskole.)