fbpx

Fernisering

yespr | We were never holding back or worried that time would come to an end

Fredag d. 11. marts kl. 16-19 + Lørdag d. 12. marts kl. 12-17
Kom til fernisering på linjeleder Jesper (yespr) Sønderaas’ nyeste udstilling We were never holding back or worried that time would come to an end i foyeren på Johan Borups Højskole fredag den 11. marts kl. 16-19. Udstillingen er desuden åben for besøg lørdag den 12. marts kl. 12-17. Det er gratis at deltage.

OM UDSTILLINGEN:
Titlen “We were never holding back or worried that time would come to an end” er et citat fra Pet Shop Boys sangen Being Boring fra 1990. Samtidig er det udtryk for, hvordan yespr bruger det postmodernistiske i sin kunst.
I arbejdet med sine nyeste værker har yespr undersøgt kul, et materiale der fascinerer ham – både den dybe sorte effekt som kulstregen skaber, og tanken om, at det har eksisteret som værktøj siden mennesket begyndte at tænde ild, og at de første hulemalerier var tegnet med kul.
Et gennemgående tema for yesprs værker er kontraster, både kontraster mellem fortid og nutid og kontraster mellem det skønne og det grimme. Værkerne er close-up og udsnit af udvalgte artefakter, personer og bygninger fra yesprs eget liv og rejser. Alle disse værker kredser om det moderne urbane liv, som forsøger at holde fast i nuet, selvom forfaldet lurer. Livets smukke øjeblikke med melankoliens presserende realitet.
I stillebenværket “Too much time to find for ourselves” bruger yespr en messing potpourriholder i skønvirkestil sat sammen med den moderne popkulturs Munny vinylfigur – begge umiddelbart ubrugelige objekter, men som yespr bruger til at sige noget om den samtid objekterne er produceret i. Men også objekter som vil forgå og forsvinde i glemsel.

OM YESPR
yespr / Jesper Sønderaas arbejder både med design og kunst og har siden sin første udstilling på Gallery North i 2006 løbende arbejdet med værker og koncepter, som fortolker den moderne kultur. Og så er han linjeleder på vores Designlinje. Læs mere om Jesper på yespr.dk