fbpx

I LYS & MØRKE

VALGFAG

den gode samtale

Hvad er den gode samtale? Hvornår finder den sted? Når man mindst venter det i bilen på vej til Jylland? Eller sker det under mere kontrollerede omstændigheder involverende flere personer end kun to? Kan man planlægge den gode samtale? Kan man øve sig i samtalekunsten?

Alt dette vil vi sammen forsøge at finde ud af i dette fag. I samtale med hinanden skal vi undersøge de både lyse og mørke sider ved tilværelsen. Og imens vi gør det, vil vi samtidig lede efter den gode samtaleform. Undervejs vil vi afprøve forskellige teknikker, forskellige måder at tale sammen på.

"I samtale med hinanden skal vi undersøge de både lyse og mørke sider ved tilværelsen"

UNDERVISER

Kristina er forfatter og debuterede i 2000 med digtsamlingen ’Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse’. Siden har hun udgivet en lang række digtsamlinger og romaner og har modtaget flere priser for sit forfatterskab. I 2019 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Hendes seneste udgivelse er romanen ’Paradis Først’ (2020) på forlaget Gutkind. Hun har studeret litteraturvidenskab og teologi på Københavns Universitet og er moderne danser fra Skolen for Moderne dans i København og Danshögskolan i Stockholm. Foruden at undervise på ‘I lys & mørke’, underviser Kristina på Forfatterlinjen. Læs mere om Kristina Stoltz her. 

Af og til vil der også komme en gæst udefra og give deres bud på den gode samtale.

Kristina Stoltz Martin Reinhard 2020 Johan Borups Højskole Forfatter lys og mørke
Kristina Stoltz (Foto: Martin Reinhard, 2020)