fbpx

DEBAT

Valgfag

Foto: Malthe Ivarsson

NUANCER, DILEMMAER OG PARADOKSER

Store, vigtige temaer kommer under kærlig behandling og bliver belyst fra alle tænkelige perspektiver, så nuancer, dilemmaer og paradokser bliver tydelige. Det kan være emner som ’demokrati’, ’lighed’, ’fællesskaber’, ’skrøbelighed og normalitet’ eller noget helt femte. I er selv med til at bestemme – og vil reflektere og debattere på forskellige måder; alene, i mindre grupper og i plenum. Det meste af undervisningen vil finde sted på højskolen, men der vil også blive udflugter ud af huset til steder eller mennesker, der giver jer nye input og nye forståelser af verden omkring jer.

 

Store, vigtige temaer kommer under kærlig behandling og bliver belyst fra alle tænkelige perspektiver, så nuancer, dilemmaer og paradokser bliver tydelige.

underviser

Simon Kratholm Ankjærgaard er forfatter, moderator og freelance journalist. Han har arbejdet som journalist siden 1993, har taget den åbne uddannelse i journalistik fra Danmarks Journalisthøjskole og er uddannet cand.scient.soc. i Internationale Udviklingsstudier og Historie fra RUC. Han er tidligere redaktionssekretær og redaktør på hjemløseavisen Hus Forbi og har arbejdet med kommunikation for flere humanitære organisationer, blandt andet U-landsorganisationen Ibis og Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre. Som freelance journalist har han bl.a. arbejdet for Danidas magasin Udvikling og Kristeligt Dagblad.  Han har rejst og arbejdet en del i Afrika, blandt andet i Benin, Uganda og Zambia. Som forfatter har han bl.a. skrevet biografien “Haahr – Benzinkongen fra Vejle”, “Det sultne hjerte – Håndbog om borderline”, “August oprøret 1943” og senest “Genforeningen 1920”.

Simon Kratholm johan borups hojskole
Simon Kratholm Ankjærgaard