fbpx

Byen Lever (udskudt til 2022)

Sommerhøjskole i København

Byen Lever sommerhøjskole 2020 johan borups

URBAN SPORT, BYEN SKRIVER, KERAMIK, SCENOGRAFI og DET LEVENDE BORD

Vi gentager succesen – så igen i år kan du opleve eller genopleve højskolelivet midt i København fra 28. juni til 4. Juli 2021. Byen Lever er en uge med fordybelse og fællesskab, der på mange måder minder om et almindeligt højskoleår komprimeret ned til én intens uge.

Du tilmelder dig et af linjefagene, som du kan læse meget mere om nedenfor. Linjefagene fylder mest i skemaet, men der er også fælles aktiviteter, koncerter, workshops, sol på tagterrassen, dyp i kanalen og ture ud i København osv.

Du skal have en cykel for at kunne deltage på sommerhøjskolen.

Julie Sass Kursusleder Byen Lever HJohan Borups
Kursusleder: Julie Sass

linjefag

URBAN SPORT

2020 var året hvor Urban Sport, i takt med at landet lukkede ned, virkelig tog fart. Rundt omkring i byens parker, på pladser, til lands og til vands kunne man fornemme at flere og flere fik øjnene op for hvad træning i byrummet kan. Netop det fænomen skal vi dykke ned i og undersøge med vores egne kroppe.

I løbet af ugen vil vi arbejde kreativt med bevægelse i byens rum og vi vil løbende dygtiggøre os i træningsplanlægning – således at I til sidst på ugen har fået værktøjer til selv at ligge urbane træningsprogrammer.

I kommer til at møde de professionelle trænere og vi skal have pulsen op med løbe- og tekniktræning, dyrke forskellige former for styrke- og crossfittræning, stå på SUP Boards og alt muligt andet. Underviser er blandt andet Julie Sass, cand. scient i idræt, højskolelærer og SUP instruktør.

"Vi skal også dyrke zen-sport med afsæt i bevægelseslære, yoga, walking meditation og zen-surfing på SUP Boards"
Sport og spirit

Det levende bord – bæredygtighed og gastronomi

Bæredygtighed er i disse år på alles læber, men hvad vil det sige? Vi skal på jagt i byen efter svaret på netop det. Landbruget har stor indflydelse på hvordan vi forvalter jordens ressourcer, men det er os i byen der sætter dagsordenen, i form af hvad vi efterspørger og køber i butikkerne. Vi skal sammen finde svar på hvordan vi kan gøre os gældende i den stormende udvikling vi står midt i. Det levende bord er ikke et madlavningskursus, men I løbet af ugen skal vi helt klart tættere på råvarerne og vi skal sanke og fermentere. Vi bliver klogere på den holistiske og cirkulære tankegang og vil kigge nærmere på den gastronomiske verden, som er så mangfoldig og unik for vores by. Vi skal besøge og tale med nogle af de pionerer, inden for bæredygtighed, som er i branchen. Vi skal blandt andet smage og tale om natur vin, økologi, mikroliv i jorden, regenerativt landbrug og meget mere.

Underviser, Kok og højskolelærer, Tina Rolle

Underviser, Kok, Tina Rolle

”Vi bliver klogere på den holistiske og cirkulære tankegang”
Tina Rolle Byen Lever Det Levende Bord
Tina Rolle, kok og underviser på Det Levende Bord
Johan Borups Byen Lever sommerhøjskole

SCENOGRAFI

Vi skal arbejde med transformering af det kendte miljø – ommøblering. Vi skal arbejde udenfor og indenfor. Op er ned. Faget spiller på visuelle udtryk der skaber uventede følelser og rykker i sindet. Nogle gange er det en simpel ting, som en stor rød bold i lokalet, der får folk til at stille spørgsmålet hvorfor, og giver anledning til at undersøge hvorfor den er der og undre sig over hvad hvis der var 2 eller 10.

Du skal tænke faget som en lille motivator der får sindet til at udforske de kendte normer og hvad der ville ske hvis man vendte op og ned på dem. Vi leger med muligheder for at få folk til at stille spørgsmål.

Underviser er Jan Bachmann som underviser på Johan Borups Højskole til dagligt og ved siden af arbejder som selvstændig indenfor reklame og mediebranchen i bureauet SHFT.

Scenografi valgfag Johan Borups
Scenografi valgfag Johan Borups

KERAMIK 

Byen er fyldt med keramik lige fra arkitekturen til servicen på de københavnske restauranter og lige midt i alt det, skal vi lade os inspirere og designudvikle vores keramiske produkter. Vi skal tale med professionelle aktører og bringe inspirationen tilbage til skolen. Hvor vi vil arbejde med designudvikling og praktisk undervisning i forskellige modellerings og dekorations teknikker.  

Igennem ugen vil der både være bundne og frie opgaver, med tid til fordybelse og individuelt arbejde med leret. Linjen er for både begyndere og øvede og vi arbejder primært i stentøjs ler. Linjen er for dig der ønsker et komprimeret keramikforløb. Du får fingrene i materialet og indsigt i den keramiske proces der gør dig i stand til at omsætte idéer til form. 

Da den keramiske proces er tidskrævende, vil du i slutningen af ugen ikke stå med det færdige produkt, men efterfølgende kunne hentes færdigbrændt og glaseret på højskolen – hvilket jo kun giver rig mulighed for at arbejde til det sidste.    

Underviser er Lea Nordstrøm, som fik sin kandidat i keramisk design fra Det kongelige akademi for arkitektur, design og konservering i 2017 , samt en BA fra den tidligere Glas og keramikskole i 2010. Imellem uddannelse har Lea arbejdet som selvstændig og været bosat i NYC og Californien, hvor hun stadig har tætte samarbejdspartnere, udstiller og er tilknyttet et Galleri i NYC. Til dagligt arbejder Lea fra sit værksted i Roskilde, hvor hun blandt andet udvikler og sælger sine produkter, samt afholder kurser og underviser online.

Keramik byen lever johan borups
Keramik byen lever johan borups
Underviser & keramisk designer Lea Nordstrøm

BYEN SKRIVER

Kan man på kun én uge skrive, redigere, designe og fremstille en bog, og endda have en fest med det? Ja! På skriveholdet BYEN SKRIVER gør vi i hvert fald forsøget. I løbet af ugen skal vi sammen bevæge os fra de første spirende idéer til den færdige fysiske udgivelse. Vi skal eksperimentere med forskellige dogmer og tilgange til at skrive, lege med sproget, sætte selvkritikken lidt på pause, læse inspirerende tekster, læse op for hinanden, give og få feedback. Vi skal ud i byen og skrive dér, i dens mange rum som er fulde af indtryk og ord: metroen, kirkegårdene, parkerne, stormagasinerne, gaderne og sidegaderne, strandene, fællederne, byggepladserne, forladte fabrikker. Osv.! Vi går på opdagelse i byen og i sproget. Vores fokus vil være på poesien, men i bred forstand: Digte, lyrisk prosa, sangtekster, fortællinger, readymades, visuel poesi, formeksperimenter og allehånde mærkværdige ord-påhit er velkomne.

Underviser er forfatter og musiker Lars Emil Foder, og derudover kommer du til at møde nogle af de toneangivende mikroforlæggere, bl.a. Christel Sunesen fra forlaget Ekbátana. De vil fortælle om deres forlagspraksis, hjælpe med redigering, formgivning, tryk osv. og inspirere til alternative måder at tænke bøger og tekst på.

Byen skriver johan borups byen lever lars emil foder
Underviser, forfatter & musiker Lars Emil Foder
Byen skriver johan borups byen lever lars emil foder

Tilmelding åbnes til efteråret

Det Levende Bord - Valgfag
blikketUd-borgen-johan-borups-hojskole
Johan Borups Praktisk