fbpx

Aktivisme

Valgfag

Aktivisme turning tables

SKAB FORANDRING MED TURNING TABLES

‘AKTIVISME kan beskrives som en aktivitet med henblik på at skabe social eller politisk forandring. Denne handling udfolder sig som regel som støtte eller opposition til en ofte kontroversiel sag eller et omdiskuteret argument.’

Art-Aktivisme faget, er skabt af ngo’en, Turning Tables Danmark, der arbejder kreativt med unge på kanten af samfundet. Faget er inspireret af vidt forskellige former for aktivisme, men tager afsæt i en grundlæggende vision om at ‘vende tingene på hovedet’.

Hver uge udfordrer vi ALT – inklusiv os selv. Vi sætter spørgsmålstegn ved status quo og diskuterer konkrete eksempler på politisk kunst. Hvad er der derude? Hvad kan vi lære af? Hvordan kan vi konkret bidrage til at skabe forandring?

Vi kommer til at tage på inspirationsture til forskellige aktivister i København. Og du kan fx møde den danske recycle-art-activist: Thomas Dambo, kunst-aktivisten: Nadia Plesner og stifter af den internationale ngo SheforShe: Mary Consolata.

Disse inspirerende møder munder ud i diverse små aktioner, som vi i fællesskab skaber. Det kunne fx være forskellige kunst-aktivistiske-installationer på årets Roskilde Festival eller en aktivistisk aktion på Folkemødet.

"Hver uge vil du vil kunne opleve at få ‘tingene vendt på hovedet’, hvor vi udfordrer ALT - inklusiv os selv."