fbpx

Aktivisme

Valgfag

Aktivisme turning tables

SKAB FORANDRING MED TURNING TABLES

‘AKTIVISME kan beskrives som en aktivitet med henblik på at skabe social eller politisk forandring. Denne handling udfolder sig som regel som støtte eller opposition til en ofte kontroversiel sag eller et omdiskuteret argument.’

Turning Tables – Aktivisme er skabt af den kreative-aktivistiske ngo, Turning Tables Danmark. Faget er inspireret af alle former for aktivisme og tager udgangspunkt i Turning Tables’ kreative arbejde med film, foto og musik. Hver uge vil du vil kunne opleve at få ‘tingene vendt på hovedet’, hvor vi udfordrer ALT – inklusiv os selv. Vi stiller spørgsmålstegn ved status quo – Hvad er fx politisk kunst? Hvad er der derude? Hvad kan vi lære af? 

Vi kommer bl.a. til at tage på inspirationsture ud til forskellige aktivister i København. Her kan du fx møde danske recycle-art-activist, Thomas Dambo, kunst-aktivisten, Nadia Plesner og Black Lives Matters aktivist og founder af den internationale ngo SheforShe, Mary Consolata.    

Disse inspirerende møder munder ud i diverse små aktioner, som vi i fællesskab skaber. Det kunne fx være forskellige kunst-aktivistiske-installationer på Roskilde Festival eller en aktivistisk aktion på Folkemødet. 

"Hver uge vil du vil kunne opleve at få ‘tingene vendt på hovedet’, hvor vi udfordrer ALT - inklusiv os selv."