fbpx
Carl Krull tegner kunstner Johan Borups Højskole lær at tegne

workshop

tegn med øjnene

Blogindlæg posted 26.02.2021

I denne uge har vi allieret os med kunstner, skulptør og valgfagslærer på Johan Borups Højskole, Carl Krull. Carl har lavet tre små tegneworkshops, som du kan se i videoerne herunder. I de tre videoer præsenterer Carl dig for øvelser, der kan få dig til at tegne, så det ser fedt og flot ud. Hans teknikker er simple og sjove at lege med. 

I sine seneste værker anvender Carl en seismografisk metode, hvor han igennem et hav af bølgende linjer skaber genkendelige former, der som topografiske landkort bryder papirets todimensionalitet. Og det er netop det, han forsøger at lære os i video nr. 3. 

Det eneste du skal bruge er:

  • 1 blyant (evt. kulstift)
  • 2 farveblyanter
  • rigeligt papir

 

Start med omrids og kig på mellemrummene

I den første tegneworkshop med Carl skal du fokusere på at tegne det negative rum. I stedet for konturen fokuseres på omridsets form. Og i stedet for at tegne de symboler, du kender, skal du øve dig i at se på formerne.

Synkrontegning – Tegn med begge hænder samtidig

Carl Krull siger om denne video: ”Symmetrien er indbygget i, hvordan vi bevæger os, så det er meget nemmere, end man skulle tro. Resultatet kunne minde om tibetanske mandalaer eller rorschachtests.” Brug gerne to forskellige farver.

Seismografisk tegning – Tegn lige streger, som bliver til flotte motiver

Det sidste video er en seismografisk tegneworkshop, hvor du skal tegne mange lige streger. Når du tegner på denne måde kommer formerne til syne ud af et hav af linjer. I stedet for en konturtegning træder motivet ud af baggrunden, som ringe i et træ eller sedimenter i drypstenshuler.

Af Carl Krull
Kunstner og underviser på Tegning

TILBAGE TIL KANALEN