fbpx
I sne står urt og busk Katrine Muff højskolesang kanalen johan borups højskole

Ugens sang

I sne står urt og busk i skjul

Blogindlæg posted 05.02.2021

”I sne står urt og busk i skjul” er den fineste lille sang om tålmodighed. Og er der noget vi har brug for lige nu, så er det tålmodighed. Min er ved at være tyndslidt, men opfordringen “giv tid! – hver blomst udspringer” giver bare så god mening lige nu. Jeg kan sagtens tage mig selv i at glemme, at der overhovedet er noget, der hedder forår og sommer. Det plejer jo at gøre, at foråret kommer som det her mirakel hvert år i april og maj, hvor man mærker den første varme og tænker “HVOR KOM DET FRA!?”. Men lige nu har jeg i dén grad brug for at minde mig selv om, at det KOMMER! Så er den her post julevinter (som er helt blottet for romantik – bortset fra når der kommer sne) nemmere at holde ud.

 

 

”I sne står urt og busk i skjul” har tekst af B.S. Ingemann fra 1831 og melodien af J.P.E. Hartmann er skrevet i 1866.

Læs mere om sangen på Højskolesangbogens hjemmeside.

Katrine Muff har for få uger siden haft sin debut som medvært på Fællessang – hver for sig på DR, hvor hun hver fredag leder sangen sammen med Johannes Langkilde. 

Af Katrine Muff Enevoldsen
korleder og lærer på Musiklinjen

TILBAGE TIL KANALEN