fbpx
Foto: Robin Iborn

Melodi fandt melodien

lyt til en perle fra musiklinjen

Blogindlæg posted 14.01.2019

”Sangen er en ked-af-det-til-fest-sang. På den ene side skal den være dansabel og på den anden side udtrykke melankoli og tragikomik”.

Sådan fortæller Melodi Fnug Soltani om hendes stærke sang, Lollipop, som hun har skrevet mens hun var elev på Johan Borups Højskoles musiklinje. Hun gik på musiklinjen i et år sluttede af med at færdiggøre og fremføre sangen, der også kommer på hendes debut-EP.

”Det er en kontrastet sang, der handler om det sted i et parforhold, hvor fortælleren er bevidst om sin underdanighed, men ikke kan skride,” fortæller hun.

Opholdet på højskolen var ”uvurderligt for min sangskriver-udvikling,” siger hun selv.

”Det, at rammerne både er trygge og udfordrende, og at underviserne virkelig ser én, har fået mig til at erkende, og sige højt, at det her er det, jeg vil. Jeg havde ikke lært at producere, inden jeg startede på skolen, men efter et grundigt kursus i programmet Logic i starten af opholdet, kunne jeg pludselig få mine sange til at lyde, som jeg havde forestillet mig,” siger hun og fortsætter:

”Generelt er jeg både blevet holdt i hånden og har fået kritisk feedback. Det har skabt et momentum. Og så har det været priviligeret at møde ind til inspirerende input hver eneste dag fra lærere, gæstelærere og med-elever”

Melodi Fnug Soltani har iranske rødder og er kommet ind på højskolen med et stipendie fra C. L. Davids Fond.

Du kan læse sangteksten her: Lollipop_tekst

Og høre den her:

https://soundcloud.com/melodighazal/lollipop?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR1P9FuxPTIXfqZNnFab-d5Zm6U2ss8GqtC5JGqpaczt6Oa2zole8hJoDkQ

Du kan læse mere om musiklinjen her.