fbpx

Byen Lever

Sommerhøjskole i København

Byen Lever sommerhøjskole 2020 johan borups

Foto, podcast, Teater & Scenekunst, URBAN sport, det bæredygtige København, det levende bord

Oplev eller genoplev højskolelivet midt i København for fuld skrue fra 27. juli til 2. august 2020. Byen Lever er en uge med fordybelse og fællesskab, der på mange måder minder om et almindeligt højskoleår komprimeret ned til én intens uge.

Du tilmelder dig et af linjefagene, som du kan læse meget mere om nedenfor. Linjefagene fylder mest i skemaet, men der er også fælles kor med Katrine Muff, workshops, sol på tagterrassen, dyp i kanalen og ture ud i København osv.

Du skal have en cykel for at kunne deltage på sommerhøjskolen.

Julie Sass Kursusleder Byen Lever HJohan Borups
Kursusleder Julie Sass
Piet Gitz Johansen Johan Borups Højskole
Kursusleder Piet Gitz-Johansen
Katrine Muff Johan Borups Højskole
Katrine Muff Enevoldsen, korleder

linjefag

URBAN SPORT

Det er tid til et endeligt opgør med dualismen mellem krop og sjæl. De to hænger uløseligt sammen og det er det vi skal bruge denne uge på blive klogere på. Højskolens smukke lokaler og byens rum er vores træningsplads. I løbet af ugen dykker vi ned i mange af de muligheder for bevægelse som København tilbyder. Vi skal have pulsen op med løbe- og tekniktræning og dyrke forskellige former for styrke- og crossfittræning. Vi skal også dyrke zen-sport med afsæt i bevægelseslære, yoga, walking meditation og zen-surfing på SUP Boards. Underviser, bl.a. Julie Sass, cand. scient i idræt og højskolelærer.

"Vi skal også dyrke zen-sport med afsæt i bevægelseslære, yoga, walking meditation og zen-surfing på SUP Boards"
Sport og spirit

FOTO – TEKNIK & HISTORIEFORTÆLLING

Vi går kunstnerisk til værks, når vi oplever byen gennem vores kamera. Det er interessant at formidle en indre oplevelse af byens liv og etablere et personligt narrativ i fotografier, som gradbøjes i den personlige fortolkning. I løbet af ugen arbejder vi med teknik og inspiration, og du får individuel feedback og sparring, på dine idéer og dit arbejde med foto. At fotografere er poetisk i den forstand, at man kan opleve en situation imens man udtrykker sig igennem den med sit kamera. Ugen afsluttes med en fernisering af eget materiale fra ugen. Som udgangspunkt skal du medbringe, eget kamera, hvis dette ikke kan lade sig gøre kan du sende os en mail. Underviser, Albert Grøndahl, billedkunstner og stifter af Magasin Lotus.

"Fotografisk er det interessant at prøve at formidle en indre oplevelse af byens liv og etablere et personligt narrativ i billeder"
Foto Byen Lever Johan Borups Højskole
Foto Albert Grøndahl Johan Borups Højskole
Billedkunstner Albert Grøndahl

PODCAST – TEKNIK & HISTORIEFORTÆLLING

Brænder du inde med en historie, er du allerede i gang med en podcast og savner sparring, eller kunne du tænke dig at stifte bekendtskab med mediet? På Podcast arbejder vi praktisk med optageteknik, interviewteknik, voxpops, historiefortælling og lydredigering. Du får både individuel feedback og sparring. Skolen har optageudstyr, men tag gerne din egen computer med. Underviser, Iben Foss, Journalist og tilrettelægger.

"Brænder du inde med en historie, er du allerede i gang med en podcast og savner sparring, eller kunne du tænke dig at stifte bekendtskab med mediet?"
Iben Foss Johan Borups Byen Lever
Iben Foss, Journalist og tilrettelægger
Johan Borups Højskole Malthe Ivarsson
foto: Malthe Ivarsson

teater & scenekunst

Vores fokus vil være handling, fortælling og billede. Vi arbejder med idégenerering og teknikker, der udvikler evnen til at skabe eget kunstnerisk materiale. Gennem research-, skrive- og improvisationsprocesser arbejder vi med at udvikle skaberlyst og performative udtryk. Begge vigtige redskaber i arbejdet med scenekunst. Vi skal arbejde både solo, i par og som samlet gruppe. Vi kommer til at afsøge de muligheder, der ligger i at bruge hinanden i den kunstneriske proces og skabe en fælles fortælling. Undervisere, bl.a. skuespiller og højskolelærer Piet Gitz-Johansen.

"Gennem research-, skrive- og improvisationsprocesser vil vi arbejde med at udvikle skaberlyst og performative udtryk"
Piet Gitz Johansen Johan Borups Højskole byen lever
Piet Gitz Johansen, Skuespiller, iscenesætter og underviser
teater og scenekunst byen lever johan borups

Det levende bord – bæredygtighed og gastronomi

Bæredygtighed er i disse år på alles læber, men hvad vil det sige? Vi skal på jagt i byen efter svaret på netop det. Landbruget har stor indflydelse på hvordan vi forvalter jordens ressourcer, men det er os i byen der sætter dagsordenen, i form af hvad vi efterspørger og køber i butikkerne. I løbet af ugen skal vi tættere på råvarerne. Vi skal smage, lave mad sammen og vi skal sanke, sylte og fermentere. Vi bliver klogere på den holistiske og cirkulære tankegang og vil kigge nærmere på den gastronomiske verden, som er så mangfoldig i vores by. Vi skal besøge nogle af de restauranter der er pionerer inden for bæredygtighed i branchen. Vi skal smage og tale om naturlig vin sammen med firmaet Sjov Saft. Og så er der det med kød- og klimabelastning, som vi lige skal have en snakket om…

Underviser, Kok, Tina Rolle

”Vi bliver klogere på den holistiske og cirkulære tankegang”
Tina Rolle Byen Lever Det Levende Bord
Tina Rolle, kok
Johan Borups Byen Lever sommerhøjskole

DET BÆREDYGTIGE KØBENHAVN – BYGGERI, kunst & POLITIK

Hvad er visionerne for en bæredygtig by og hvordan kan kunst hjælpe os til at forstå klimakrisen? I løbet af ugen skal vi undersøge, hvad bæredygtighed betyder i København og forholde os kritisk til begrebet. Vi skal besøge mennesker, der arbejder med at skabe opmærksomhed på den grønne dagsorden, prøve kræfter med formidling og gå på opdagelse i byen. Undervisere, bl.a. Nina Bennetsen, ph.d.-studerende, forsker i hverdagsoplevelser af det lokale bykvarter, klima og natur i byen. Lærke Hein, kulturiværksætter og head of concept and development for UMEUS, NREP.

"Hvad er visionerne for en bæredygtig by og hvordan kan kunst hjælpe os til at forstå klimakrisen?"
Byen Lever Poesi bæredygtighed
DAC-Johan Borups Hojskole - arkitektur

praktisk info

Som udgangspunkt sover deltagerne hjemme, ligesom man gør når man går på et almindeligt højskoleår. Men der vil i denne uge være en unik mulighed for at tilkøbe overnatning i fælles sovesal på højskolen, dette foregår efter først-til-mølle-princippet, kontakt Julie, Piet eller kontoret og hør nærmere. Hvis du ikke har et sted at bo i Købehavn og gerne vil have eget værelse kan du overnatte billigt på Danhostel Copenhagen City, som ligger 200 m. fra højskolen, du finder info om Danhostel her.

Skolen er åben fra tidlig morgen til sen aften, og vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Når du har tilmeldt dig her på siden, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode,  som du betaler gennem din netbank.

Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.

Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring.

Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

TILMELDING OG PRIS

Prisen for ugen er 3.800,- og 1.800,- for tidligere Johan Borups elever på lange hold. Er du studerende kan du få 500,- i rabat.  Vil du vide mere, så kontakt kursuslederne Piet Gitz-Johansen og Julie Sass på mail julie@borups.dk eller ring til kontoret på 33123445.

Tilmelding

johan borups køkken
blikketUd-borgen-johan-borups-hojskole
Johan Borups Praktisk