fbpx
Berlin Studietur forfatterlinjen

Studierejser i foråret 2019

Skal du med?

 

Nyhed posted 05.11.2018

Forårets studierejser ligger nu klar og det er ikke som det plejer at være. Hver linje tager nemlig på deres egen studierejse i 2019. Her kan du blive meget klogere på hvorhen og hvorfor:

 

forfatter

ISTANBUL

I forårssemesteret tager vi på Forfatterlinjen på studierejse til Istanbul. Vi skal blandt andet besøge Orhan Pamuks Uskyldens museum, der er baseret på en af hans romaner af samme navn, og som vi skal læse uddrag af, inden vi rejser. Mere end nogen anden europæisk storby befinder Istanbul sig i krydsfeltet mellem Øst og Vest – det gamle Konstantinopel. Politisk er der i øjeblikket opbrud, men hvad sker der inden for kunsten og litteraturen? Det skal vi sammen finde ud af. Vi glæder os meget!

Læs mere om Forfatterlinjen her.

 

DOKUMENTARfilm

BRUXELLES 

Vi tager toget ned igennem Europa til EUs hovedstad Bruxelles. Der er Europaparlamentsvalg den 26. maj 2019. Vi skal finde ud af hvad EU er for en organisation og hvordan vi sammen bliver klogere på vores europæiske fælleskab. Vi skal kigge på det politiske spil, bureaukrati og lobbyisme. I fællesskab producerer vi en kollektiv film.

Læs mere om Dokumentarfilmlinjen her.

 

teater & sCENEKUNST

ISLAND

Årets studierejse går til Island. Vi kører 3 timer væk fra Reykjavik, her ligger et teater med tilhørende sovepladser. Vi kommer til at have workshops med tre forskellige Islandske scenekunstnere. Tryggvi Gunnarsson, Fridgeir Einarsson og Hannes Oli Augustsson. Derudover vil vi se en forestilling og tage en tur i en lagune eller to.

Læs mere om Teater & Scenekunstlinjen her.

 

arkitektur & kunst

LISSABON

Vi vil besøge området Sintra lidt uden for Lissabon – et område fyldt med ekstravagante slotte fra Portugals storhedstid: The Age of Discovery.
Slottene er så overdrevet at ethvert Disney slot kan gå hjem!
Vi vil som kontrast til Sintra se på den moderne arkitektur i byen og diskutere de forskellige egenskaber.

Læs mere om Arkitektur & Kunstlinjen her.

 

DESIGN

BERLIN

I maj 2019 bliver den årlige Pictoplasma Festival Berlin til verdens epicenter for karakterdesign og kunst. Pictoplasma er et mødested for internationale kunstnere, illustratører, filmskapere og spil-, grafik- og produktdesignere. Kreative skabere og producenter mødes for at udveksle nye strategier for figurativ æstetik og nye tendenser. 4 dage med taler, workshop og en chance for at møde kreative folk fra hele verden.

Læs mere om Designlinjen her.

 

MUSIK

ISLAND

Trods sine kun knap 340.000 indbyggere er Island blevet et af de mest toneangivende lande i nyere musikhistorie. Navne som Björk, Sigur Ros, Múm, Of Monsters and Men og Ólafur Arnalds har skabt international opsigt med deres unikke nordiske tone, hvilket endvidere har tiltrukket en række andre internationale kunstnere: Damon Albarn, The XX, John Grant og Tina Dickow har enten bosat sig eller arbejdet på Island.
Derfor drager Johan Borups musiklinje det kommende forår til det lille øsamfunds fascinerende hovedstad, Reykjavik. Her vil vi tage på kunstnerbesøg hos islandske musikere og besøge studier, som har huset en række af ovenstående prominente navne. Og så skal vi selvfølgelig suge inspiration i Islands unikke natur og Reykjaviks levende og kaotiske gadeliv.

Læs mere om Musiklinjen her.