fbpx

Nye Rejsende

VALGFAG

fra indtryk til udtryk

Nye Rejsende er et ekspeditionsfag, et valgfag hvor vi bevæger os ud i byens rum og lommer. På Nye Rejsende kommer du til at have et valgfag, hvor du lærer at omdanne dine indtryk til kunstneriske udtryk. På faget skaber vi dokumentarisk arbejde ud fra fælles og individuelle ekspeditioner, som altid varer 1 dag. Vi arbejder med fotografi, video, lyd og tekst.

Gennem fortællinger stiller vi spørgsmål samt søger det usete med afsæt i personlige, levende skildringer af steder og karakterer, som er en del af det verdensbillede der omgiver os. Vi arbejder i et tværfagligt kunstnerisk rum, og vi beskæftiger os med: Motiv, Subjektivitet og Historiefortælling, som er båret af et dokumentarisk, kunstnerisk og visuelt antropologisk blik. I dette rum er vi interesseret i at placere et frit udtryk i bevægelse mellem dine drømme, fakta og fiktionen.

Hver onsdag rejser vi skiftevis på små lokale ekspeditioner. Ligeledes har vi arbejdsro på skolen. Disse 2 spor danner rammen for det kunstneriske arbejde, vi individuelt og i fællesskab kommer til at skabe.

 

 

underviser

Albert Grøndahl underviser på Nye Rejsende, som også er et linjefag fra foråret 2023.

"...vi beskæftiger os med: Motiv, Subjektivitet og Historiefortælling, som er båret af et dokumentarisk, kunstnerisk og visuelt antropologisk blik."
Albert Grøndahl. Foto: Sara Amrani Johan Borups Højskole
Albert Grøndahl. Foto: Sara Amrani
Nye rejsende Johan Borups Højskole
Af Alberte Egeberg Clausen, Nye Rejsende Johan Borups Højskole
Af Alberte Egeberg Clausen