fbpx
torsdagstalk johan borups højskole elisabeth skou pedersen moderne kærlighedshistorier

Torsdagstalk

Scoreguides og Tinderswipes

Torsdag d. 24. okt. 2019 kl. 16.00

Scoreguides og Tinderswipes: Kærlighedshistorier fra det 21. århundrede

Vi tænker ofte på vores kærlighedsliv som vores private udgaver af de fortællinger, vi kender fra populærkulturen. Den romantiske kærlighed er nok den mest kendte: du møder et menneske og pludselig falder livet i hak – det her er din soulmate! Måske skal du så grueligt meget igennem før I får hinanden, men hvis det virkelig er den eneste ene, skal det nok lykkes. Det er en fortælling, der findes flere århundreder tilbage i litteraturhistorien og som stadig lever i bedste velgående i rom-com-industrien og hos blomsterforretningerne. Men hvilke andre kærlighedshistorier præger vores liv i det 21. århundrede?

Kom og hør et foredrag om moderne kærlighed og de fortællinger, der former vores måde at elske på. Elisabeth Skou Pedersen trækker på anekdoter fra sit eget liv og fra popkulturen, når hun undersøger moderne kærlighed som den fremstilles i film, bøger, tv-serier, poppsykologi, spil og dating-apps. Hør f.eks. om, hvad scoreguides og selvhjælpsbøger har til fælles med japanske computerspil. Og om ligheden mellem Gift ved første blik og et møde i dit lokale jobcenter.

Elisabeth Skou Pedersen er ph.d. i litteraturhistorie, journalist og leder af Johan Borups Højskoles forfatterlinje.

I efteråret sætter vi på Johan Borups Højskole fokus på kærligheden. Det gør vi med en række litteraturarrangementer, og det hele kulminerer i HÖST Nordisk Litteraturfestival 2019 25. og 26. oktober.

Dørene og baren åbner 15.30.

Torsdagstalks koster 30 kr. + gebyr. hos Billetto.