fbpx

Prisfest

Georg Brandes- & Kritikerprisen 2022

Tor. 23. marts kl. 16.00-18.00 2023

Sammen med Litteraturkritikernes Lav hylder vi igen i år modtagerne af Georg Brandes- og Kritikerprisen ved en offentlig prisfest torsdag 23. marts kl. 16-18 på Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, 1220 Kbh. K.

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig. Det sker via mail til borups@borups.dk senest 16. marts.

Georg Brandes-prisen 2022 går til forfatter og oversætter Ida Jessen for essaysamlingen Endnu en bog jeg aldrig skrev, udkommet på GyldendalPrisen uddeles hvert år af Litteraturkritikernes Lav. Prisudvalget udgøres af Benedicte Gui de Thurah Huang, Malte Frøslev og Martin Rohr Gregersen. Læs prisudvalgets motivering her.

Kritikerprisen 2022 går til forfatter Cecilie Lind for romanen Pigedyr, udkommet på Gyldendal.
De øvrige indstillede værker var Pernille Abd-El Dayems noveller: ’Omsorgsdage’ og Morten Chemnitz’ digtsamling: ’Hæld’. Modtageren af prisen afgøres via afstemning blandt kritikerlavets medlemmer. Læs mere her. Bestyrelsen i Litteraturkritikernes Lav udgøres af Mikkel Krause Frantzen, Martin Rohr Gregersen, Nicklas Freisleben Lund, Marie Louise Kjølbye og Kamilla Löfström.

Begge priser er på 75.000 kr. og finansieres af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur.

Sidste års modtager af Georg Brandes-Prisen var Tine Roesen for Dostojevskij. En introduktion, der er udkommet på Aarhus Universitetsforlag.

Sidste års modtager af Kritikerprisen var Marianne Larsen, der modtog prisen for digtsamlingen den morgen jeg tilfældigvis ikke var et insekt i september, der er udkommet på Asger Schnacks Forlag.