Vores køkken
Lokale råvarer, økologi og bæredygtighed
johan Borups køkken
Johan Borups Højskoles køkken skal ligge i den absolutte superliga. Vores køkkenchef Charlotte Grønlykke har flere årtiers erfaring som navigatør i verdenskøkkenet som kogekone, restauratør og kogebogsforfatter. Siden 2005 har hun styret køkkenet her på skolen.
Køkkenet serverer dagens tre hovedmåltider med fokus på smag, sundhed og bæredygtighed.
”…den lækreste mad – blev forbløffet hver eneste dag, og jeg var ikke den eneste!” - Sif, efterår 2021
VORES KØKKENFILOSOFI
På Johan Borups Højskole prioriterer vi at spise ansvarligt. Vi arbejder med lokale, økologiske og bæredygtige råvarer fra Ærtebjerg Jordbrug, der følger sæsonens gang.
Vi tror på, at mad skal komme fra jorden med respekt for naturen og de mennesker, der producerer den.
Vi spiser masser af grøntsager, og når vi en gang imellem serverer kød eller fisk, betragter vi det som et lækkert tilbehør.
Vi har bronzemærket i økologi. Det vil sige, at 30-60 procent af maden er økologisk.
Maden på Johan Borups Højskole
Højskolens køkken serverer dagens tre hovedmåltider. Vi ser måltiderne som en vigtig del af den kulturrejse, højskolen tilbyder.
Vi laver alt fra bao, gnocchi og krydrede retter fra Mellemøsten til franske fiskesupper. Du vil opleve nye smage, sprødt hjemmebag og grønne nyfortolkninger af klassikere.
For køkkenet betyder bæredygtighed også at undgå madspild. Rester bliver tryllet om til nye, lækre retter takket være skolens seje køkkenteam ledet af køkkenchef Charlotte Grønlykke.
”…den overdådige frokost” – Olivia, efterår 2019
kostvaner og allergener
Vi tager hensyn til alle kostvaner og allergener. Uanset om du er veganer, spiser halal eller er gluten- eller laktoseintolerant, tilpasser køkkenet sig dine behov.
Indflydelse på maden
Vi elsker at inspirere med vores mad. Derfor deler vi også ud af køkkenets opskrifter. Som elev har du indflydelse på maden. Er der en ret, du vil have på menuen, så ønsk den i køkkenet. Har du selv mod på at deltage i madlavningen, kan du komme med bag gryderne.
”Jeg vil selvfølgelig også se frem til den utroligt (!!!!) lækre og velsmagende mad der blev serveret på højskolen” – Martine, sommerhøjskole 2020
Køkkenteamet
CHARLOTTE GRØNLYKKE
Charlotte har flere årtiers erfaring som navigatør i verdenskøkkenet som kogekone, restauratør og kogebogsforfatter. Siden 2005 har hun styret skolens køkken sammen med teamet bag gryderne. Grøntsager spiller hovedrollen i Charlottes køkken. Få en smagsprøve på køkkenets måltider på Charlottes Instagram.
MOLLY CARLSEN
Molly har stor interesse og indsigt i økologi og bæredygtighed – og så er hun optaget af, at minimere madspild. Molly er nysgerrig på nye sammensætninger for at holde (smags)sanserne vågne. Hun vil gerne udfordre og udfordres på, hvad måltider består af – og så elsker hun et godt brød – og at bage det.
SIF BIDSTRUP
Sif elsker at have hænderne i jorden. Gennem praktikker under uddannelse i ernæring og sundhed på KP, har hun arbejdet med børn, hvor konceptet “fra jord til bord” har været omdrejningspunktet på linje med at vække begejstring for grønt og skabe madmod. Sif har desuden en friluftvejlederuddannelse og er glad for ski, bål, sanketure og bevægelse – og så underviser hun i valgfaget SUP & Sport.
Vil du vide mere om skolens køkken? Besøg vores opskrifter, skolens Instagram eller følg med på køkkenchef Charlotte Grønlykkes Instagram.