fbpx

Det Levende Bord

Valgfag

Det levende bord, valgfag om bæredygtige madsystemer

bæredygtighed, ANSVAR & AKTIVISME

På valgfaget Det Levende Bord forholder vi os kritisk til de danske madsystemer. Hvorfor er mad og fødevarer så væsentlige i den grønne omstilling? Hvordan udfordrer vi vores forbrug og vaner i fremtiden?

For at finde svar på dette tager vi ud af huset og møder flere af de seje, stærke kræfter, der er med til at ændre kursen på vores fødevareforbrug.

Vi skal også selv i køkkenet og komme tættere på vores råvarer. Vi skal kokkerere, udvikle, servere, fermentere og brygge – og så skal vi skåle i naturvin.

På faget lærer du:

  • Madpolitik
  • Råvarekendskab
  • Køkkenfærdigheder
  • Fermentering
  • Forbrugeradfærd
  • Bæredygtig omstilling
"Vi skal kokkerere, udvikle, servere, fermentere og brygge – og så skal vi skåle i naturvin"
Det Levende Bord, servering
Valgfag Det Levende Bord på Johan Borups Højskole i København, bæredygtige madsystemer

UndervisER

Tina Rolle er uddannet kok. Siden 2019 har hun dyrket sit selvstændige virke med fokus på omstilling, fødevarepolitik og formidling gennem sanselige madoplevelser. Hendes faglige engagement har ført hende til Kenya, Australien og Hawaii. Tina tror på, at vi gennem samtale kan udfordre det nuværende madsystem mod en mere retfærdig og ansvarsbevidst madkultur. Du kan læse mere om Tina her og om Det Levende bord her.

Tina Rolle, medarbejder på Johan Borups Højskole, Det Levende Bord
Tina Rolle
Det levende bord, valgfag på Johan Borups, mad
sankning amager fælled højskole, bæredygtige madsystemer, sommerhøjskole