Teater & Scenekunst
Den skabende skuespiller
OM TEATER & SCENEKUNSTLINJEN
På Johan Borups Højskoles Teater & Scenekunst-linje får du rig mulighed for at opnå sceneerfaring og udvikling af dit scenekunstneriske udtryk.
Undervisningen er bygget op omkring workshops og vil udvikle dine færdigheder indenfor både den traditionelle og eksperimentelle scenekunst gennem selvstændige såvel som ensemblebaserede projekter. Undervisningen tager udgangspunkt i ’undersøgelsen’, og vi arbejder aldrig ud fra et facit.
En del af undervisningens hovedelementer vil være fysisk teaterarbejde og grundtræning, kontaktimprovisation, karakter- og tekstarbejde samt performancekunst. Det overordnede mål er at styrke din personlige og kunstneriske udvikling som skabende skuespiller og scenekunstner.
TILMELDING
“Det overordnede mål er at styrke din personlige og kunstneriske udvikling som skabende skuespiller og scenekunstner.”
At skabe selv og sammen
Den skabende skuespiller er drivkraften i vores arbejdsproces. Derfor vil vi arbejde med idégenerering og teknikker, der udvikler dine evner til at skabe dit eget kunstneriske materiale – både solo og som ensemble.
At skabe scenekunst kræver mod. Modet til at turde dele ud af sig selv – sine idéer og tanker. I fællesskab skaber vi et trygt rum, hvor der er plads til at kunne fejle, udforske og blive set.
På linjen arbejder vi ikke med rigtige og forkerte svar, men interesserer os derimod for spørgsmålene og dykker ned i tvivlen. Det væsentligste er viljen til arbejdet og undersøgelsen.
Hver torsdag eftermiddag er der værktøjsfag. I samarbejde med et andet linjefag lærer vi at mestre et konkret værktøj, som kan styrke arbejdet på vores linje. Læs mere om værktøjsfaget her.
Blikket ud
Vigtige elementer i undervisningen er også introduktion til scenografi, instruktion, og forløb med filmskuespil.
Der vil løbende være visninger af elevernes arbejde, og halvåret afsluttes med en eller flere fælles forestillinger.
Derudover forholder vi os til aktuelle programmer hos byens teatre og ser minimum fire forestillinger pr. semester.
REFUGIErejse
Hvert semester tager vi på refugierejse. Refugierejsen bruger vi på at arbejde kunstnerisk med vores fag, udvikle vores fællesskab og som en mulighed for fordybelse og arbejdsro. Vi tager afsted med vores linje, nogle semestre sammen med en anden linje. Vi rejser lokalt med tog eller bus f.eks. til de smukke danske øer, klostre, gårde, residencies eller i shelter.
UNDERVISERE
Den daglige grundtræning står skuespillerne Piet Gitz-Johansen, Thomas Persson og Mie Larsen for.
PIET GITZ-JOHANSEN
Skuespiller, iscenesætter og underviser. Er uddannet fra NTA -Norwegian Theatre Academy. Er medstifter og udøver i kompagniet Talking Timber. I sit arbejde med både forestillinger og undervisning er Piet optaget af det undersøgende – det abstrakte og et udtryk der tilstræber en hybrid mellem det stærkt visuelle og teateret som form – af nærvær, humor og absurditeter – og at sætte en ramme omkring hverdagens poesi. Læs mere om Piet på vores blog her.
MIE LARSEN
Skuespiller og iscenesætter. Har undervist i scenekunst herunder særligt teater siden 2004. Hendes arbejde tager altid afsæt i en undren – en nysgerrighed over for relationer mellem mennesker, og hvad vi mennesker gør ved og med hinanden, og hvordan vi laver benspænd for os selv.
GÆSTEUNDERVISERE
Du kommer også til at møde en række spændende gæsteundervisere. Tidligere har vi haft besøg af bl.a.: