fbpx

Flyt verden

Med Læger uden Grænser - 2020 (UDSOLGT)

Læger uden grænser sommerhøjskole flyt verden johan borups højskole københavn

(Dette kursus foregik i 2020. Find FLYT VERDEN 2021 her)

FLYT VERDEN – PÅ SOMMERHØJSKOLE med læger uden grænser

Hvordan er det at arbejde i verdens brændpunkter? Og hvordan kan du selv gøre verden til et bedre sted?

Tag på sommerhøjskolen ‘Flyt Verden’ med Læger uden Grænser d. 22.-28. juni 2020 og find ud af det!

Du lærer om, hvordan en humanitær nødhjælpsorganisation arbejder, men også om hvordan du selv kan være med til at gøre verden til et bedre sted som frivillig, aktivist og debattør. Og så skal vi selvfølgelig også omkring den nye coronavirus/COVID-19 og blive klogere på, hvad pandemien betyder for sundhedssystemer og nødhjælpsarbejde verden over.

msf sommerkursus johan borups
Foto: Ina Jacobsen
Sommerhøjskole FLYT VERDEN MSF Læger uden Grænser Johan Borups Højskole

OM Programmet

Hver dag på sommerhøjskolen har sit tema, som vi behandler med inspirerende oplæg, opgaver og workshops.

Vi skal bl.a. blive klogere på både kendte og ukendte sygdomme, diskutere menneskerettigheder, blive bedre debattører og arbejde med mediedækning fra verdens brændpunkter.

På sommerhøjskolen møder du bl.a. MF Martin Lidegaard (RV), generalsekretær hos Amnesty International Danmark, Trine Christensen, seniorkorrespondent hos Politiken Anders Jerichow, pressechef ved Dignity Tarek Omar, professor ved Københavns Universitet Flemming Konradsen, læger hos Læger uden Grænser Mads Geisler og Alexandra Kruse, direktør i Læger uden Grænser Jesper Brix, HR-chef i Læger uden Grænser Merete Engell, humanitær rådgiver Irene Kruse, professor ved Københavns Universitet, Mads Bryde Andersen, presserådgiver og debattør Tina Splidsboel, jurist og debattør Tarek Hussein.

Det hele krydres med kulturelle indslag, fællesspisning morgen, middag og aften, udflugter og sociale arrangementer i og omkring Johan Borups Højskoles indbydende, kunstneriske højskolerammer.

Find det samlede program her.

OBS! Sommerhøjskolen afvikles naturligvis under hensyn til sundhedsmyndighedernes retningslinjer for at undgå spredning af COVID19. På højskolen råder vi heldigvis over et stort areal, og vi faciliterer, at deltagerne har behørig afstand til hinanden (min. 1-2 meter), når de deltager i foredrag og workshops, måltiderne serveres portionsanrettet, der er god adgang til både håndvaske og håndsprit over alt på skolen, og så vil en stor del af aktiviteterne vil foregå udendørs.

MØD BLANDT ANDRE:

UGENS TEMAER

Dag 1: Hvem er Læger uden Grænser?

På sommerhøjskolens første dag får du en grundig introduktion til Læger uden Grænser og de principper, der ligger bag organisationens arbejde i verdens brændpunkter. Du møder bl.a. direktør Jesper Brix, HR-chef Merete Engell og en masse andre udsendte fra Læger uden Grænser. Vi skal også diskutere nogle af de dilemmaer, Læger uden Grænser møder i deres daglige arbejde. Og så får du selvfølgelig også en god intro til højskolen, og hvad du har mulighed for at lave resten af ugen.

Dag 2: Kendte og ukendte sygdomme

På dag to sætter vi fokus på arbejdet med sygdomsbekæmpelse, både de kendte og mere ukendte sygdomme. Vi vil naturligvis diskutere situationen omkring den nye coronavirus og Læger uden Grænsers indsats her. Vi skal bl.a. høre mere om Læger uden Grænsers arbejde med epidemier fra læge Mads Geisler, og vi får også besøg af professor i global sundhed, Flemming Konradsen, som vil gøre os klogere på de store dræbere i udviklingslandene. Vi skal også diskutere adgangen til vacciner, medicin og lægehjælp og på udflugt rundt i København for at komme nærmere de dilemmaer og udfordringer, som ofre for slangebid står overfor.

Læger uden Grænser MSF Johan Borups Højskole 2020

Dag 3: Menneskerettigheder

Hvad er menneskerettighederne, hvilken betydning har de ude i verdens brændpunkter, og hvordan ser fremtiden ud for menneskerettighederne? Det er temaet for dag 3. Vi skal høre en beretning fra Irene Kruse, som har udsendt til detentionscentrene i Libyen med Læger uden Grænser. Vi får også en grundig indføring i menneskerettighederne med generalsekretær i Amnesty International Danmark, Trine Christensen. Vi skal også debattere de internationale konventioner, deres fremtid og Danmarks rolle heri med advokat og tidligere direktør i Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen, folketingsmedlem Martin Lidegaard og juraprofessor Mads Bryde Andersen.

Dag 4: Bland dig i debatten

Torsdag på sommerhøjskolen står i debattens tegn. Vi skal lære om, hvordan man gør sig egen stemme gældende i den offentlige debat, og det vil Tarek Omar sammen med et hold af erfarne debattører hjælpe os med at blive bedre til.

Dag 5: Katastrofer i ord og billeder

Hvordan bruger Læger uden Grænser billeder til at kommunikere sine budskaber om verdens katastrofer? Vi skal diskutere hvordan og hvilke billeder, man kan bruge for at fremme et budskab, og hvordan medierne dækker humanitære og globale kriser rundt omkring i verden.

Dag 6: Dilemmaudflugt og festmiddag

På ugens næstsidste dag skal vi på en dilemmaudflugt og få et lille indblik i, hvad mennesker på flugt bliver tvunget til at tage stilling til i jagten på sikkerhed. Om aftenen holder vi festmiddag med fantastisk mad og god underholdning.

Dag 7: Evaluering

På sommerhøjskolens sidste dag er der stor brunch, og bagefter evaluerer vi hele sommerhøjskolens forløb og siger på gensyn.

FLYT VERDEN - sommerhøjskole med Læger uden Grænser (MSF) og Johan Borups Højskole 22.-28. juni 2020.

praktisk info

Da Johan Borups Højskole ikke har nogen sengepladser, sørger kursusdeltagerne selv for overnatningen i København. Man kan overnatte billigt på Danhostel Copenhagen City, som ligger 200 meter fra skolen. Du finder Danhostel her.

Skolen er åben fra tidlig morgen til sen aften, og vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Når du har tilmeldt dig her på siden, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode,  som du betaler gennem din netbank.

Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.

Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring.

OBS! Skulle det vise sig, at vi må aflyse grundet COVID-19, betaler vi naturligvis hele kursusprisen tilbage.

Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

Læs mere om Læger uden Grænser og deres arbejde rundt omkring i verden her.

TILMELDING OG PRIS

En uges kursus koster 3.800 kroner (3.300 kroner for studerende, 1.800 kroner for gamle elever på de lange kurser).

Vi tager forbehold for fejl og enkelte ændringer i programmet.

Pladserne på sommerhøjskolen er udsolgt!

Arkitektur i København Johan Borups Højskole