fbpx

Højskole-stipendiet

HØJSKOLESTIPENDIET

Har du svært ved at dække udgifterne til et højskoleophold – og opfylder du alle 3 kriterier  – har du mulighed for at ansøge, om et økonomisk tilskud til et langt højskoleophold af mindst 12 ugers varighed. Det er vigtigt, at du kontakter Johan Borups Højskole, før du ansøger om støtten.

Kun danske statsborgere og personer, der kan sidestilles med danske statsborgere og er bosiddende i Danmark, kan ansøge højskolestipendiet.

Højskolestipendiet har til formål at gøre elevsammensætningen på højskolerne mere befolkningsrepræsentativ, og er målrettet ansøgere, som ikke har mulighed for selv, eller ved hjælp fra familie eller andre (fx kommunal støtte) at finansiere et højskoleophold.

Det er som udgangspunkt kun muligt at modtage højskolestipendiet en enkelt gang. Ikke flere end fire elever kan modtage stipendiet til den samme højskole pr. ansøgningsrunde.

Der er tre betingelser, som skal opfyldes, for at ansøge om højskolestipendiet:

  1. Dit indkomstgrundlag

Ansøgere med en personlig indkomst på under 250.000 kr. årligt, kan søge stipendiet. Indkomstgrundlaget kan aflæses af ansøgers senest afsluttede årsopgørelse.

  1. Særlige behov

Ansøger skal dokumentere at denne har et særligt behov for at komme på højskole, ud fra særlige udfordringer enten socialt eller læringsfagligt. Ansøger skal enten uploade en udtalelse fra en lærer, familievejleder, studievejleder, psykolog, terapeut eller lignende, eller selv skrive et kortfattet dokument som beskriver særlige behov (max 1 side).
2. parts udtalelser vægtes i vurderingen.

  1. Mangfoldighed (udfyldes af Johan Borups Højskole i form af et optagelsesbrev)

I optagebrevet, der vedlægges ansøgningen, skal højskolen beskrive hvorledes ansøger kan medvirke til en mangfoldiggørelse af højskolens elevsammensætning. F.eks. er ansøgere med minoritetsetnisk baggrund, ansøgere fra udsatte boligområder eller ansøgere fra håndværksfaglige skoler til tider underrepræsenterede på højskoler. Det kan også dreje sig om unge fra Grønland eller Færøerne, unge med en funktionsnedsættelse, unge frafaldet – eller uden ungdomsuddannelse, eller andet.

Det er ikke muligt at ansøge højskolestipendiet uden først at have modtaget et optagelsesbrev fra Johan Borups Højskole. Hvis du ringer eller sender en beskrivelse af kriterie 2 til borups@borups.dk, kan vi vurdere om det er relevant for dig at søge.

Vi kan desværre ikke garantere at alle opnår en bevilling.


Støttebeløb
Bemærk at der er tale om et tilskud og ikke 100 % finansering.

Potentielle elever kan ansøge Højskolestipendiet for at modtage økonomisk tilskud på 16.400 kr.

 

Frist

Der er to årlige ansøgningsrunder.

Stipendier til ophold på forårssemestret kan søges fra 1. september til 15. december.

Ansøgningsrunden for stipendier til ophold på efterårssemestret åbner fra marts til 15. juni.

Ansøgningerne behandles løbende i indkomne rækkefølge og bevilges efter først til mølle-princippet til ansøgere, der opfylder alle kriterier, og har indsendt en fyldestgørende ansøgning. Når ansøgningen er behandlet, sender FFD en mail med afslag eller tilsagn til både ansøger og højskole.

Det er muligt at kontakte Johan Borups Højskole året rundt, hvis du ønsker at søge stipendiet, men det kan kun ansøges i de to ansøgningsrunder.


Ansøgningsproceduren: 

1. Kontakt Johan Borups Højskole pr. mail eller telefon, hvorefter vi vil afklare om stipendiet er aktuelt at søge. Hvis dette er tilfældet beder vi dig om at tilmelde dig, på vores hjemmeside. Under punktet “Evt. bemærkning” bedes du skrive “Højskolestipendiet” og under punktet “20 linjer om mig selv” skrives en kort beskrivelse af det særlige behov. Derefter udarbejder vi et optagelsesbrev til dig, som du modtager på mail.

2. Herefter bedes du på egen hånd udfylde ansøgningsblanketten til FFD (Foreningen for Folkehøjskoler i Danmark), inden fristen. Du finder blanketten her: Ansøgningsblanket

I ansøgningen bliver du bedt om at uploade følgende:

  • Din seneste årsopgørelse fra SKAT.dk som pdf.
  • Dokumentation eller egen beskrivelse af særlige behov (vedhæft gerne begge).
  • Optagelsesbrevet udarbejdet af Johan Borups Højskole, og underskrevet af forstander eller viceforstander.

Du er velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har brug for hjælp til at ansøge eller du har spørgsmål til ovenstående.

borups@borups.dk  / tlf: 33 12 34 45