fbpx

Læger uden Grænser

Sommerhøjskole 2019

Gæster på sommerhøjskolen: Anne Mette Svane, Nagieb Khaja, Frank Poulsen, Merete Engell, Tarek Omar, Jesper Brix, Mozhdeh Ghasemiyani, Francois Zimeray, Karen Bro, Mads Nygaard
Gæster på sommerhøjskolen: Anne Mette Svane, Nagieb Khaja, Frank Poulsen, Merete Engell, Tarek Omar, Jesper Brix, Mozhdeh Ghasemiyani, Francois Zimeray, Karen Bro, Mads Nygaard

sommerhøjskole med læger uden grænser

Hvordan er det at arbejde i verdens brændpunkter? Og hvordan kan du selv gøre verden til et bedre sted?

Tag på sommerhøjskole med Læger uden Grænser  d. 24.-30. juni 2019 og find ud af det!

Du lærer om, hvordan en humanitær nødhjælpsorganisation arbejder, men også om hvordan du selv kan være med til at gøre verden til et bedre sted som frivillig, aktivist og debattør.

DU MØDER

Nagieb Khaja, Mozhdeh Ghasemiyani, Karen Bro, Anne Mette Svane, Frank Piasecki Poulsen, Jesper Brix,  Francois Zimeray, Tina Splidsboel, Merete Engell, Tarek Omar, Mads Nygaard, Rasmus Baastrup … og mange flere.

msf sommerkursus johan borups
Foto: Ina Jacobsen

om programmet

På sommerhøjskolen har hver dag et nyt tema, men fælles for dagene (på nær lørdag og søndag) er, at der serveres morgenmad fra 8.15, og at vi mødes til morgensamling med fællessang, info om dagens program og et inspirerende oplæg kl. 9. Dagsprogrammet er spækket med workshops og talks, og hver aften byder vi på kulturelle indslag.  Frokost spiser vi sammen kl. 12.30, og aftensmad spiser vi kl. 18. Alle måltider er inkluderet i kursusprisen og bliver serveret af Johan Borups køkkenpersonale, der laver spændende, varieret og sund mad fra hele verden – også for vegetarer, allergikere o.a. Se programoversigten her.

Dag 1: Hvem er Læger uden Grænser?

På sommerhøjskolens første dag får du en grundig introduktion til Læger uden Grænser og de principper, der ligger bag organisationens arbejde i verdens brændpunkter. Du møder bl.a. direktør Jesper Brix og HR-chef Merete Engell samt en masse andre udsendte fra Læger uden Grænser. Vi skal også diskutere nogle af de dilemmaer, Læger uden Grænser møder i deres daglige arbejde. Og så får du selvfølgelig også en god intro til højskolen, og hvad du har mulighed for at lave resten af ugen.

Dag 2: I krig og på flugt

På dag to sætter vi fokus på krigs- og konfliktområder samt de humanitære konsekvenser for mennesker på flugt. Amanda Godballe, tidligere udsendt jordemoder, fortæller med ord og billeder fra felten. Vi får også besøg af Nagieb Khaja, internationalt anerkendt journalist, der har rapporteret fra krigens kerne i både Syrien og Afghanistan, og så byder vi på radiobiograf med fortællinger fra Læger uden Grænsers arbejde.

Dag 3: Kendte og ukendte sygdomme

På dag tre sætter vi fokus på arbejdet med sygdomsbekæmpelse, både de kendte og mere ukendte sygdomme. Vi skal bl.a. høre mere om Læger uden Grænsers arbejde med vacciner fra sygeplejerske Heidi Strømsholt. Og så skal vi også diskutere adgangen til lægehjælp og blive klogere på, hvad der sker, hvis man bliver bidt af en slange.

Dag 4: Bland dig i debatten

Torsdag på sommerhøjskolen står i debattens tegn. Vi skal lære om, hvordan man gør sig egen stemme gældende i den offentlige debat, og det vil Tarek Omar, debatredaktør på Politiken, sammen med et hold af erfarne debattører – Mozhdeh Ghasemiyani, Tina Splidsboel hjælpe os med at blive bedre til.

Dag 5: Journalistik i felten

Fredag zoomer vi ind på mediedækningen af kriser og katastrofer rundt omkring i verden. Kommunikationsdirektør Rasmus Baastrup holder oplæg om, hvordan Læger uden Grænser laver pressearbejde i felten, og Frank Piasecki Poulsen, der er dokumentarist og leder højskolens dokumentarfilmlinje, holder workshop om, hvordan man får tunge problemstillinger ud over rampen, så alle forstår dem. Vi har også inviteret Anne Mette Svane, chefredaktør på Politiken, og Karen Bro, chefredaktør på Ekstra Bladet, til paneldebat om mediernes dækning af humanitære kriser. Endelig får vi besøg af menneskerettighedsadvokat og tidligere fransk ambassadør til Danmark, François Zimeray.

Dag 6: I felten

Om lørdagen skal vi på feltøvelse, diskutere hvad vi selv kan gøre for at bidrage til en bedre verden, og om aftenen holder vi en stor festmiddag i skolens festsal.

Dag 7: Evaluering

På sommerhøjskolens sidste dag er der stor brunch, og bagefter evaluerer vi hele sommerhøjskolens forløb og siger på gensyn.

msf sommerkursus johan borups

praktisk info

Da Johan Borups Højskole ikke har nogen sengepladser, sørger kursusdeltagerne selv for overnatningen i København. Man kan overnatte billigt på Danhostel Copenhagen City, som ligger 200 m. fra skolen, du finder Danhostel her.

Skolen er åben fra tidlig morgen til sen aften, og vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Når du har tilmeldt dig her på siden, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode,  som du betaler gennem din netbank.

Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.

Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring.

Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

TILMELDING OG PRIS

Ugekursus: 3.700 kr. Studerende og tidligere elever på lange kurser: 3.200 kr. (Studerende skal fremsende kopi af studiekort)

Tilmelding

 

Vi tager forbehold for fejl og enkelte ændringer i programmet.

Arkitektur i København Johan Borups Højskole