fbpx

URBAN SPORT

Valgfag

Sport i teori og praksis

På valgfaget Urban Sport undervises du både praktisk i sport og du får teoretisk undervisning i hvad der rør sig inden for sporten i øjeblikket, du møder professionelle sportsudøvere og andre interessante personligheder som har en holdning til sport. Det er vigtigt at nævne at alt praktisk undervisning er niveauintegreret, så alle kan deltage på holdet.

Når vi træner bruger vi byens rum som vores træningsplads. Om sommeren træner vi for det meste ude, mens vi i vinterperioden ofte går indendørs. Vi laver styrketræning, løbetræning, sejler kajak, kører på MTB, klatre, spiller streetbold, danser, dyrker crossfit – kort sagt, vi dyrker al den sport man kan lave i byen. Udover den fysiske træning, går vi også mere teoretisk og samfundsrelateret til værks. Vi ser måske på hvad der sker med fysiologisk i kroppen når man træner. Vi har også haft oplæg om sport og aktivisme, hvor vi har undersøgt hvordan sport kan bruges som redskab til at rykke skel mellem mennesker, skabe forsoning osv. Vi har haft besøg af Lærke Hein, iværksætter og founder af Right To Movement, Palæstina Marton og Zanzi Half, hørt om hendes projekter og om hendes visioner.

“Vi laver styrketræning, løbetræning, sejler kajak, kører på MTB, klatre, spiller streetbold, danser, dyrker crossfit – kort sagt, vi dyrker al den sport man kan lave i byen.”