Urban Movement

Sport i byen

OM URBAN MOVEMENTlinjen

Du har netop fundet vej til en helt ny måde at gå på højskole på. På linjen kombinerer vi den nysgerrighed vi har for aktuelle samfundsemner med urban sport, vi kalder det for ”sportivisme”. Vi bruger kroppen og sporten til at manifestere os og til at blande os i samfundsdebatten.

Du får undervisning i mange forskellige urbane træningsmetoder og du skal være med til at udvikle og afvikle forskellige aktuelle events i byen. Du skal absolut ikke være i topform for at gå på linjen, men du skal være nysgerrig på samfundet, på Københavns gadeidræt og du skal være villig at blive udfordret personligt og kropsligt.

“På linjen kombinerer vi den nysgerrighed vi har for aktuelle samfundsemner med urban sport, vi kalder det for sportivisme.”

UNDERVISNINGEN

For at kunne skabe cool aktivistiske events, skal du kende København og vide hvad der rør sig. Du får igennem undervisningen en masse brugbare redskaber, som klæder dig på til at planlægge og afvikle events. Måden du lærer byen at kende på, er blandt andet ved kropsligt at gå på opdagelse med Urban Movement, som f.eks. crossfit, løb, mountainbike, bouldering, parkour og meget mere. København råder også over de smukkeste kanaler, som vi udforsker på alle tænkelige måder så som udspring, SUP og i kajak.

 

johan borups Urban Movement Vand

BLIKKET UD

Right To MovementPlay31Eir SoccerGame… Er blot et udpluk af de institutioner som gør det, vi vil med Urban Movement. De bruger sport til at fortælle en særlig historie. Vi debatterer og besøger personerne bag organisationerne. Vi skaber, udvikler og afvikler mini-events i byen, der f.eks. berører et politisk emne eller rykker noget i samfundet. Vi har tidligere planlagt MargueritLøbet for Politiken, et løb med fokus på udkants Danmark, lavet støttearrangementer for asylansøgere fra Trampolinhuset og arrangeret løb med fokus på ”retten til fri bevægelse” for Right To Movement.

URBAN MOVEMENT - distortion Johsn Borups

UNDERVISERNE

Den daglige undervisning står Julie Hein Sass og Nanna Leegard Kruse for. Du kommer også til at møde en række spændende gæsteundervisere og foredragsholdere.

Julie Hein Sass

Julie er leder og underviser på Urban Movement. Hun tænder på god energi, glimt i øjnene og vilje! Julie er uddannet cand. scient i humanistisk samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab fra Københavns Universitet og har speciale i brugen af byens rum til sport.

NANNA LEEGAARD KRUSE

Er uddannet Cand. Scient Human Fysiolog med sidefag i biologi fra København Universitet. Hun er atlet, legebarn og elsker at undervise. Nanna underviser i valgfags sport og på linjen Urban Movement.

Julie Hein Sass
Nanna-Leegaard-Kruse-Johan-Borups-
Nanna Leegaard Kruse