fbpx

A.P. Møller Fondens stipendier

til unge i det dansk-tyske grænseland

Invitation til unge kreative i det dansk-tyske grænseland

Drømmer du om at gå på højskole og komme til København?

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har besluttet at stille et antal stipendier til rådighed for unge i det dansk-tyske grænseland, som vil gå på Johan Borups Højskole i hjertet af København.

Skolen ligger ved Frederiksholms Kanal lige over for Christiansborg.

Stipendiet dækker et semester på højskolen med undervisning, materialer, studierejse, måltider, og et tilskud på kr. 4.000,- pr. måned til husleje. Du skal selv finde et værelse ude i byen. Vi hjælper vores kommende elever med links til diverse grupper og hjemmesider til boligsøgende. Herudover bliver kommende elever inviteret ind i en facebookgruppe, hvor de også sammen kan finde et sted at bo.

Du får en unik mulighed for at skabe dig et netværk og ”tage hul på København” i fællesskab med andre unge fra hele Norden. På højskolen kan du få et kvalificeret pusterum til at åbne for din kreativitet, få ny inspiration og finde ud af, ad hvilken vej du vil gå.

Johan Borups Højskole er et kreativt og kunstnerisk mødested. Vi har seks linjer: Design, Arkitektur & Kunst, Forfatter, Dokumentarfilm, Teater & Scenekunst og Musik og sangskrivning, samt en række spændende valgfag.
I kraft af vores beliggenhed har vi nogle af landets dygtigste undervisere og gæstelærere. Skolen er også et kulturhus med koncerter, talks, debatter og litteraturfestival.

Johan Borups Højskole er dit hjem, mens du går her: Skolen er åben fra tidlig morgen til sen aften, og vi har morgensamling, morgen-, middags- og aftensmad hver dag, samt masser af aftenarrangementer på skolen. Du kan læse meget mere om højskolen her på vores hjemmeside.

Er du interesseret i et stipendium, så send snarest, og senest 1. september 2019 kl. 12.00, en mail med din ansøgning og emneordet ’A.P. Møller Stipendium’ til marianne@borups.dk. Fortæl om dig selv og din baggrund, fortæl hvilken af højskolens linjer du er interesseret i – og giv grunden til, at A.P. Møller Fonden skal tildele netop dig et stipendium. Husk at skrive dit tlf. nummer på ansøgningen, så vi kan få fat på dig.

Semesterstart torsdag den 5. januar 2020 og afslutning onsdag den 20. juni 2020.

A.P. Møller Fonden og Johan Borups Højskole udvælger stipendiemodtagerne.

Stipendiet er skattepligtigt, og du skal selv huske at oplyse beløbet til SKAT som B-indkomst.