fbpx

A.P. Møller Fondens stipendier

til unge i det dansk-tyske grænseland

Invitation til unge kreative i det dansk-tyske grænseland

Drømmer du om at gå på højskole og komme til København?

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har besluttet at stille et antal stipendier til rådighed for unge i det dansk-tyske grænseland, som vil gå på Johan Borups Højskole i hjertet af København.

Skolen ligger ved Frederiksholms Kanal lige over for Christiansborg.

Stipendiet dækker et semester på højskolen med undervisning, materialer, studierejse, måltider, og et tilskud på kr. 4.000,- pr. måned til husleje. Du skal selv finde et værelse ude i byen. Vi hjælper vores kommende elever med links til diverse grupper og hjemmesider til boligsøgende. Herudover bliver kommende elever inviteret ind i en Facebookgruppe, hvor de også sammen kan finde et sted at bo.

Du får en unik mulighed for at skabe dig et netværk og ”tage hul på København” i fællesskab med andre unge fra hele Norden. På højskolen kan du få et kvalificeret pusterum til at åbne for din kreativitet, få ny inspiration og finde ud af, ad hvilken vej du vil gå.

Johan Borups Højskole er et kreativt og kunstnerisk mødested. Vi har seks linjer: Design, Arkitektur & Kunst, Forfatter, Dokumentarfilm, Teater & Scenekunst og Musik samt en række spændende valgfag.
Vi har nogle af landets dygtigste undervisere, og i kraft af vores beliggenhed har vi i løbet af året mange besøg af anerkendte og interessante gæstelærere. Skolen er også et kulturhus med koncerter, talks, debatter og litteraturfestival.

Højskolen er dit hjem, mens du går her: Skolen er åben fra tidlig morgen til sen aften, og vi har morgensamling, morgen-, middags- og aftensmad hver dag, samt masser af aftenarrangementer på skolen. Du kan læse meget mere om livet på højskolen her.

Praktisk

Er du interesseret i et stipendium til efterårssemestret 2020 eller forårssemestret 2021, så send snarest, og senest 1. april 2020 kl. 12.00 en mail med din ansøgning og emneordet ’A.P. Møller Stipendium’ til ina@borups.dk.

Fortæl om dig selv og din baggrund, fortæl hvilken af højskolens linjer du er interesseret i, om du gerne vil gå på efterårssemestret eller forårssemestret – og giv grunden til, at A.P. Møller Fonden skal tildele netop dig et stipendium. Husk at skrive dit telefonnummer på ansøgningen, så vi kan få fat på dig.

Til efteråret er der semesterstart søndag den 2. august 2020 og afslutning lørdag den 19. december 2020.
Til foråret er der semesterstart torsdag den 7. januar 2021 og afslutning onsdag den 23. juni 2021.

A.P. Møller Fonden og Johan Borups Højskole udvælger stipendiemodtagerne, og du får tilbagemelding på din ansøgning senest 18. maj 2020.

Stipendiet er skattepligtigt, og du skal selv huske at oplyse beløbet til SKAT som B-indkomst.