fbpx

Keramik

Sommerhøjskole 2023

ler mellem fingrene

På sommerens keramikkursus undersøger vi lerets vidunderlige væsen og underfundige egenskaber. Gennem oplevelser og opgaver, både sammen og individuelt, med nye og gamle tekniker såsom: pladeteknik, pinching, pølseteknik og kvætsning.

Du får mulighed for at skabe et eller flere skulpturer undervejs i forløbet.

Til sidst i forløbet kommer du til at lægge en Terra Sigilatta (forseglet jord) på de endelige skulpturer,  der bliver brændt efter kursets afslutning. Denne teknik er en gammel romersk teknik, som du selv er med til at skabe og som er et rigtig smukt alternativ til den traditionelle keramiske glasur.  Du får derfor mulighed for at være med i alle dele af din skulptur og på den måde være med i hele processen.

De færdige skulpturer skal tørre og brændes og afhentes efter kurset.

Vi holder afslutningsvis en fernisering i skolens smukke omgivelser.

Kurset er for alle. De nysgerrige, nybegynderne, de vældigt garvede, med andre ord; dig der der er åben for din personlige keramiske rejse. Vi glæder os til at møde dig! velkommen ombord!

Undervisere på linjen er kunstner Anika Lori og Emilie Bobek.

Anika Lori er dansk/italiensk billedkunstner repræsenteret af V1-Gallery i København. Hun har arbejdet som assistent for John Kørner og Tal R 2000-2005 og siden udstillet i både ind- og udland. Senest har Anika kastet sig over keramikken, som hun også til daglig underviser i, i et valgfag på Johan Borups Højskole.

Emilie Bobek er uddannet og specialiseret i keramisk skulptur fra Gerrit Rietveld Academie i Holland. Hun har udstillet i Holland og i Danmark siden 2018, heriblandt Charlottenborgs forårsudstilling (DK), Etage projects (DK) og Ron Mandos Gallery (NL). Til daglig arbejder Emilie i sit atelier i Kødbyen, hvor hun udvikler keramisk glasur, skulptur og materielle eksperimenter.

Der er i øjeblikket fyldt op på keramik på sommerhøjskolen, men meld dig til, så kommer du på venteliste – eller meld dig til én af de andre kurser på sommerhøjskolen, hvor der stadig er enkelte pladser.

Anika Lori
Emilie Bobek keramik johan borups højskole sommer
Emilie Bobek
Emilie Bobek keramik
Af Emilie Bobek
Byen Lever kermaik sommerhøjskole johan borups højskole

sommer på johan borups

Brug en uge af din sommer på at skabe, synge, danse, bevæge dig og skrive; oplev – eller genoplev – højskolelivet midt i København, når vi igen holder sommerhøjskole i slutningen af juli. Vælg mellem fem kunstneriske linjer:

KERAMIKDANS & IMPROVISATIONKREATIV SKRIVNINGBILLEDKUNST

som du fordyber dig i det meste af ugen. Uden for linjeundervisningen er der selvfølgelig også højskolesang, inspirerende oplæg, vidunderlig mad og mulighed for at møde en masse skønne mennesker.

Mandag til fredag er der morgenmad fra 8.15, morgensamling kl. 9, undervisning på linjerne 9.30-12.30 + 13.30-15.30 og fælles aktiviteter om eftermiddagen og aftenen indtil kl. 22.  Lørdag fremviser vi for hinanden, venner og familie, hvad vi har arbejdet på i løbet af ugen, og om aftenen er der festmiddag! Søndag spiser vi brunch, evaluerer og siger på gensyn. Vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Sommerhøjskolen 2023 finder sted 24.-30. juli på og omkring Johan Borups Højskole. Læs mere her. 

Tilmelding

praktisk info

Det koster 3.800 kroner at deltage på sommerhøjskolen – og er du studerende, får du 500 kroner i rabat.

Gamle elever på lange kurser kan deltage i sommerhøjskolen for 2.800 kroner.

Vi har desværre ingen sengepladser på højskolen, så du må sove hjemme eller finde anden sovemulighed, hvis du ikke er fra København og omegn. Du kan finde billig overnatning hos enten Danhostel Copenhagen eller Downtown Hostel, der begge ligger få minutters gang fra højskolen.

Når du har tilmeldt dig, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode, som du betaler gennem din netbank.
Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.
Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring. Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

 

Højskolesangbogen Johan Borups Højskole
Det Levende Bord - Valgfag