fbpx
Yoga Johan Borups Højskole

Meditativ pause

Yoga

Hver ons. Kl. 16.30-18.00

Du kan forvente halvanden times styrkende og legende yoga, hvor alle kan være med – du behøver altså hverken kunne nå dine tæer eller stå på hovedet.
Timerne bygges op omkring klassiske yogastillinger, og du vil blive guidet ind i en meditativ stemning, hvor du kan åbne, styrke og løsne kroppen.
Vi sætter fokus på åndedrættet og på den kropslige oplevelse af de forskellige stillinger. Nærvær og glæde er i højsædet, og vi starter og slutter hver klasse med en meditation for at opnå en tilstand af stilhed og ro. Det er en 90 minutters time, så der er ekstra god tid til både at varme kroppen op, få sved på panden og slutte af med en god, lang afspænding til sidst.

Om underviseren:
Mariannes tilgang til yogaen er uhøjtidelig, og det vigtigste er, at du mærker efter i din krop, passer godt på dig selv og har det sjovt.
Marianne har praktiseret yoga dagligt i 10 år, og i 2015 tog hun yogalæreruddannelsen hos Hamsa Yoga Studio på Nørrebro. Siden da har hun undervist flere steder og har deltaget i talrige workshops og kurser indenfor yogateknik- og terapeutik, yoga nidra, ayurveda, akroyoga og meditation.
For Marianne er yoga som at ”komme hjem” til sig selv, både til den fysiske krop og til den mentale. Dette sker ved at give plads til det, som er, og ved at være til stede i øjeblikket med et kærligt blik på sig selv. I døgnets vågne timer får vi konstant inputs fra omverdenen, hvilket betyder, at vi ofte kun er til stede oppe i hovedet. Yogaen giver os mulighed for at komme ud af hovedet og ned i kroppen. At ”komme hjem” er følelsen af, at kroppen falder på plads og til ro, så tankerne kan få lov til at bundfælde sig.

Praktisk:
Medbring behageligt tøj, du kan bevæge dig i, og tag gerne en varm trøje med til afspændingen. Vi har nogle måtter til låns, men medbring gerne din egen yogamåtte, hvis du har en.

Pris: 40 kr. (gratis for højskolens elever og gamle elever). Pengene går til Johan Borups Sociale Fond, som på forskellig vis støtter op om eleverne på højskolen. Beløbet betales med dankort eller med overførsel til fondens konto:
Reg: 5301
Konto: 0269828

Tilmelding: Tryk “deltager” på de tilbagevendende events på Facebook.

Lokale: ’Himmelrummet’ på 2. sal. Gå ind ad glasdøren i gården og opad trappen til højre – der finder du os. Når vejret er godt, går vi over i Bibliotekshaven lige mellem Christiansborg og Den Sorte Diamant. Hold øje med de tilbagevendende begivenheder på Facebook – der giver vi besked.