fbpx

Dans & Improvisation

Sommerhøjskole 2023

Underviser Sebastian Kahr Rasmussen

DET undersøgende rum

I faget Dans & Improvisation etablerer vi et levende og kropsligt rum, hvor alle kan være med. Uanset om du har danset hver dag siden du var to, eller om du mest slår dig løs foran spejlet i derhjemme. Vi insisterer på dansen som et rum, hvor du kan være dig selv og bidrage med alt, hvad der er dig.

I timerne tager vi udgangspunkt i improvisationspraksisser som Gaga og kontaktimprovisation, men inkluderer også teknikker fra den moderne dans, som release teknik og floor work. Desuden vil der være elementer af åndedrætsarbejde, meditation og body-work.

Gennem disse praksisser får vi mulighed for at arbejde med dansen som et undersøgende rum, der kan åbne op for kreative processer og lede til nye kropslige erkendelser. Vi skal svede, grine, lytte til god/dårlig musik, trække vejret dybt, og forhåbentlig også blive klogere på, hvad en kropslig praksis er.

Undervisere er Sebastian Kahr Rasmussen og Molly Nyeland

Sebastian er er uddannet danser og koreograf fra DDSKS i 2015. Gennem dansen som praksis vender han tilbage til kroppen; dens allermest velkendte mønstre såvel som fysiske og mentale grænser. Undervisningssituationen er interessant, fordi det er her alle kan være med til at undersøge dansens potentialer. Dansen bliver et ritual, hvor vi i fælleskab undersøger kroppen og væren i verden på ny.

Molly er danser, koreograf, performer og antropolog. Hun har gået på Tanzfabrik i Berlin og arbejdet med dansen i Berlin, London og senest Californien, hvorfra hun lige er hjemvendt. Hendes dansepraksis centrerer sig om improvisation og et løfte om at arbejde med sin krop på en kærlig og omsorgsfuld måde. At finde frihed i sin egen krop og en ikke-dømmende tilgang til sin egen dans, er nogle af de vigtigste elementer i Mollys undervisningspraksis.

 

Sebastian Kahr Rasmussen
Molly Nyeland dans
Molly Nyeland

sommer på johan borups

Brug en uge af din sommer på at skabe, synge, danse, bevæge dig og skrive; oplev – eller genoplev – højskolelivet midt i København, når vi igen holder sommerhøjskole i slutningen af juli. Vælg mellem fem kunstneriske linjer:

KERAMIKDANS & IMPROVISATIONKREATIV SKRIVNINGBILLEDKUNST

som du fordyber dig i det meste af ugen. Uden for linjeundervisningen er der selvfølgelig også højskolesang, inspirerende oplæg, vidunderlig mad og mulighed for at møde en masse skønne mennesker.

Mandag til fredag er der morgenmad fra 8.15, morgensamling kl. 9, undervisning på linjerne 9.30-12.30 + 13.30-15.30 og fælles aktiviteter om eftermiddagen og aftenen indtil kl. 22.  Lørdag fremviser vi for hinanden, venner og familie, hvad vi har arbejdet på i løbet af ugen, og om aftenen er der festmiddag! Søndag spiser vi brunch, evaluerer og siger på gensyn. Vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Sommerhøjskolen 2023 finder sted 24.-30. juli på og omkring Johan Borups Højskole. Læs mere her. 

Tilmelding

praktisk info

Det koster 3.800 kroner at deltage på sommerhøjskolen – og er du studerende, får du 500 kroner i rabat.

Gamle elever på lange kurser kan deltage i sommerhøjskolen for 2.800 kroner.

Vi har desværre ingen sengepladser på højskolen, så du må sove hjemme eller finde anden sovemulighed, hvis du ikke er fra København og omegn. Du kan finde billig overnatning hos enten Danhostel Copenhagen eller Downtown Hostel, der begge ligger få minutters gang fra højskolen.

Når du har tilmeldt dig, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode, som du betaler gennem din netbank.
Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.
Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring. Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

Tilmelding

Højskolesangbogen Johan Borups Højskole
Det Levende Bord - Valgfag