fbpx

Billedkunst

Sommerhøjskole 2023

billedkunst

Johan Borups Højskole er en kunsthøjskole, og det mærker du essensen af på sommerhøjskoles billedkunstlinje, hvor vi skal arbejde med forskellige discipliner inden for billedkunst med instruktion fra professionelle kunstnere.

Du kommer selv til at gribe blyant og pensel, men bliver også introduceret til begreber, teori og historie.

For eksempel vil vi arbejde med croquis-tegning, selvportræt, linoleumssnit, og vi vil arbejde med forskellige formater og redskaber, som f.eks. blyant, blæk, kridt, kul og vandfarver.

Undervisningen kommer til at lægge vægt på det personlige. Din streg, dit perspektiv på verden og din historie. Samtidig med at vi skal arbejde med forskellige tekniker. Hvad betyder det at skabe kunst? og hvad vil du fortælle? Det er nogle af de perspektiver vi vil tale om i løbet af ugen.

Underviser på kurset er bl.a. Jesper Sønderaas.

Jesper / yespr har arbejdet med kunst og grafik siden 2003 og har desuden en cand.merc. i Corporate Design fra Copenhagen Business School. Udover at undervise på Johan Borups Højskole arbejder Jesper i dag som selvstændig grafisk designer og kreativ konsulent for en række kunder sideløbende med egne kreative projekter og har udstillet i Danmark, England, Spanien og Frankrig. Læs mere om Jesper her.

 

yespr Jesper Sønderaas design
Jesper Sønderaas

sommer på johan borups

Brug en uge af din sommer på at skabe, synge, danse, bevæge dig og skrive; oplev – eller genoplev – højskolelivet midt i København, når vi igen holder sommerhøjskole i slutningen af juli. Vælg mellem fem kunstneriske linjer:

KERAMIKDANS & IMPROVISATIONKREATIV SKRIVNINGURBAN SPORTBILLEDKUNST

som du fordyber dig i det meste af ugen. Uden for linjeundervisningen er der selvfølgelig også højskolesang, inspirerende oplæg, vidunderlig mad og mulighed for at møde en masse skønne mennesker.

Mandag til fredag er der morgenmad fra 8.15, morgensamling kl. 9, undervisning på linjerne 9.30-12.30 + 13.30-15.30 og fælles aktiviteter om eftermiddagen og aftenen indtil kl. 22.  Lørdag fremviser vi for hinanden, venner og familie, hvad vi har arbejdet på i løbet af ugen, og om aftenen er der festmiddag! Søndag spiser vi brunch, evaluerer og siger på gensyn. Vores kvalitetskøkken serverer alle måltiderne, spændende og sund mad fra hele verden.

Sommerhøjskolen 2023 finder sted 24.-30. juli på og omkring Johan Borups Højskole. Læs mere her. 

Tilmelding

praktisk info

Det koster 3.800 kroner at deltage på sommerhøjskolen – og er du studerende, får du 500 kroner i rabat.

Gamle elever på lange kurser kan deltage i sommerhøjskolen for 2.800 kroner.

Vi har desværre ingen sengepladser på højskolen, så du må sove hjemme eller finde anden sovemulighed, hvis du ikke er fra København og omegn. Du kan finde billig overnatning hos enten Danhostel Copenhagen eller Downtown Hostel, der begge ligger få minutters gang fra højskolen.

Når du har tilmeldt dig, sender vi dig en bekræftelse på at du er optaget på kurset. Herefter modtager du en FI-kode, som du betaler gennem din netbank.
Ved framelding senest en måned før kursusstart returneres kursusgebyret fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Det samlede kursusgebyr returneres med 50% ved framelding mindst 14 dage før kursusstart. Ved framelding mindre end 14 dage før kursusstart eller udeblivelse fra kurset returneres kursusgebyret ikke.
Det er muligt via Europæiske Rejseforsikring at tegne en afbestillingsforsikring. Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i kurserne.

 

Højskolesangbogen Johan Borups Højskole
Det Levende Bord - Valgfag